luni, 2 noiembrie 2020

Publicat la 11/02/2020 02:45:00 p.m. de

Primarul și consilierii locali din Mediaș au depus jurământul

Ședinţa de constituire a noului Consiliu Local a avut loc la sediul Primăriei Mediaș, în această dimineață. 19 aleși locali validaţi de către Judecătoria Mediaş şi primarul ales Gheorghe Roman au depus jurământul. La eveniment au participat vicepremierul Raluca Turcan, Florin Roman, liderul grupului PNL din  Camera Deputaților, mai mulți parlamentari, dar și președintele Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean.

18 consilieri locali au fost prezenți la ședința de constituire a noului legilativ, iar un consilier a depus jurământul online. Consilierii care au depus jurământul luni dimineața au fost: Christine Thellmann, Dan Sima, Radu George, Alexandru Tulinschi, Teofil Boca, Iulian Brăteanu, Iustin Chiorean, Mircea Mărginean, Adriana Țichindelean, Marius Toderici, Paul Dobai, Mihai Cotei, Florin Medeșan și Vasile Tănase, Mihai Macaveiu, Anca Suciu, Lucian Bordi, Sergiu Crișan și Ionuț Preda. De asemenea, alți doi consilieri locali vor depune jurământul în următoarea ședință.

„Examen“ reușit

Tot luni dimineața, primarul Gheorghe Roman a depus jurământul și a început oficial cel de-al doilea mandat în fruntea administrației publice locale. Edilul a vorbit în discursul său despre faptul că încrederea cu care l-au investit medieșenii prin votul lor îl obligă, dar și despre proiectele pe care și le-a propus să le ducă la bun sfârșit. „În data de 27 septembrie, eu am dat un examen în fața medieșenilor. Sigur că scorul foarte bun pe care l-am obținut, în primul rând, mă obligă. Mă obligă să duc la bun sfârșit proiectele pe care le-am început în mandatul pe care tocmai l-am lăsat în urmă. Sigur că aceste proiecte nu le pot realiza fără o susținere puternică din partea Consiliului Județean și, nu în ultimul rând, din partea Guvernului României. Am început pentru Mediaș proiecte extrem de importante, extrem de utile pentru foarte mulți oameni din Mediaș și nordul județului Sibiu. Este vorba despre proiecte pe fonduri europene și guvermanentale care trec de 150 milioane de euro. Sunt proiecte pe care îmi propun să le duc la bun sfârșit în mandatul acesta“, a punctat Roman.

Mediașul, un model

La evenimentul festiv de la Primăria Mediaș a participat și Raluca Turcan, liderul liberalilor sibieni. Vicepremierul României l-a felicitat pe Gheoghe Roman, dar și pe noii consilieri locali. „Mediașul a devenit un model administrativ și politic, iar acest lucru s-a întâmplat ca urmare a capacității oamenilor din oraș de a acorda încredere acelora care merită cu adevărat. Nu doar noi, liberalii, am crezut în Gheorghe Roman, ci și medieșenii în număr mare. Și nu ne-am înșelat! Determinarea cu care primarul apară interesele Mediașului, cu care se luptă pentru oameni, poate fi un exemplu pentru toți cei aflați în slujbe publice. La fel și ritmul pe care îl impune administrației și colaboratorilor săi. Mediașul a avut în ultimii patru ani nu doar privilegiul unei echipe eficiente, ci și pe acela al uneia formată din oameni tineri, entuziaști și mai ales, atașați de oraș și de locuitori. Mă bucur că Gheorghe Roman a acceptat ca viceprimarul Christine Thellmann să își pună energia vârstei, experiența acumulată și capacitatea profesională în slujba întregului județ. Mediașul are drept parteneri dovediți prin acțiuni concrete Guvernul României și Consiliul Județean Sibiu, dar merită și șansa de a avea din nou o voce locală care să-l reprezinte în Parlamentul țării“, a spus vicepremierul Raluca Turcan.


Multă responsabilitate

La rândul, președintele Consiliului Județean i-a felicitat pe aleșii Mediașului. Daniela Cîmpean a ținut să le reamintească acestora că încrederea oamenilor aduce după sine și o mare responsabilitate. „Vă felicit pentru că prezența dumneavoastră aici arată faptul că ați dobândit încrederea alegătorilor de a gestiona viața și interesele lor în această perioadă de patru ani de zile. Vă felicit în mod special, domnule primar, pentru că un scor de aproape 74% din cei prezenți la vot arată că încrederea unui număr foarte mare de medieșeni în dumneavoastră este foarte mare. Dacă imediat după alegeri fiecare dintre noi ne bucurăm de rezultatele obținute, din a doua zi trebuie să realizăm că această încredere aduce în spatele ei o foarte mare responsabilitate“, a arătat Cîmpean.

Al doilea scor pe țară

La ceremonia desfășurată în sala festivă „Daniel Thellmann“ a fost prezent și Florin Roman, șeful grupului politic PNL din Camera Deputaților. Acesta a vorbit despre prietenia care îl leagă de primarul Mediașului și a explicat că acesta își dorește să facă foarte multe lucruri pentru comunitatea pe care o reprezintă. „Am răspuns invitației de a fi prezent la Mediaș pentru că pe mine și pe Gheorghe Roman ne leagă o prietenie serioasă, frumoasă și ne mai leagă faptul că amândoi venim din zona de administrație. Ne leagă totodată foarte multe discuții despre orașul Mediaș. Îmi place foarte mult primarul care insistă, care nu pleacă până nu rezolvă o problemă, primarul care are și argumente atunci când are solicitări, iar din acest punct de vedere și cred că și Raluca Turcan și Daniela Cîmpean știu: e foarte greu de lucrat cu Gheorghe Roman, pentru că el cere foarte mult, dar nu cere pentru el, cere pentru oraș, pentru oamenii de aici, care i-au dat al doilea cel mai bun scor din țară dintre primăriile municipii din România“, a menționat liderul deputaților liberali.

    Trimite prin e-mail