miercuri, 4 noiembrie 2020

Publicat la 11/04/2020 01:37:00 p.m. de

Primăria Mediaș continuă să sprijine procesul de învățământ din oraș

 

Pentru siguranța copiilor care frecventează grădinițele din Mediaș, au fost achiziționate 196 de paturi pliante pentru copii, precum și un număr de 196 saltele. Achiziționarea face parte din măsurile de protecție din cadrul recomandărilor Institutului Național de Sănătate Publică, pentru desfășurarea activității instructiv educative, în contextul epidemiologic al COVID-19. De asemenea, municipalitatea vrea să cumpere tablete, laptopuri, măști, dar și dezinfectant cu bani europeni și va depune în acest sens două cereri de finanțare din fonduri europene.

În contextul actual al pandemiei COVID-19, municipalitatea medieșeană continuă o serie de activități pentru siguranța copiilor care frecventează grădinițele din oraș. Astfel, în urma consultării conducerii tuturor unităților de învățământ preșcolar, a reieșit necesitatea achiziționării unui număr de 196 de paturi pliante pentru copii, precum și a unui număr similar de saltele. Achizițiile au fost realizate prin serviciul de specialitate din cadrul Primăriei Mediaș, iar distribuirea acestora s-a făcut în toate grădinițele care au solicitat acest lucru. „Una dintre solicitările grădinițelor se referea la achiziționarea de paturi pliante și saltele, pentru ca preșcolarii să poată avea asigurată distanțarea fizică permanentă de minim un metru, solicitare căreia i-am dat curs, prin dotarea acestor unități cu 196 de paturi și saltelele aferente“, a declarat primarul Gheorghe Roman.

Tablete și laptopuri

Pentru a veni în sprijinul unităților de învățământ preuniversitar din municipiul Mediaș, pentru desfășurarea activității online și pentru siguranța sanitară, Primăria va depune două cereri de finanțare din fonduri europene. Primul proiect se intitulează „Achiziție de tablete școlare și alte echipamente necesare desfășurării activității didactice on-line în municipiul Mediaș, județul Sibiu” și are valoarea totală de 11.6 milioane de lei, din care contribuția municipalității se ridică la 2 % din valoarea proiectului. Prin cererea de finanțare se dorește achiziționarea unui număr de 5.876 tablete pentru uz școlar, 373 de laptopuri pentru cadrele didactice, 204 camere web, 282 de table interactive, dar și 276 de routere pentru sălile de clasă din instituțiile  de învățământ preuniversitar de stat din municipiul Mediaș. 

Măști și dezinfectant 

Cea de-a doua cerere de finanțare care urmează a fi depusă de către municipalitate, vizează proiectul „Consolidarea capacității unităților de învățământ din municipiul Mediaș, județul Sibiu în vederea gestionării situației de pandemie generată de virusul SARS-COV-2 2020”. Prin acest proiect se urmărește dotarea celor 20 de unități de învățământ preuniversitar de stat din municipiul Mediaș cu măști de protecție pentru adulți și copii, dezinfectant pentru suprafețe, mâini și nebulizator, lămpi bactericide, dispensere pentru hârtie și halate de unică folosință. Este vorba despre 729.142 măști de protecție adulți, 293.232 măști de protecție copii, 26.850 litri dezinfectant suprafețe, 38.868 litri dezinfectant mâini, 58.162 litri dezinfectant pentru nebulizator, 388 lămpi bactericide, 172 dispensere de hârtie și 16.482 halate unică folosință. Bugetul total al proiectului este de 6,09 milioane de lei, din finanțare europeană nerambursabilă. 

GHEORGHE ROMAN | primar

„Încă din perioada vacanței de vară, am desfășurat o serie de întâlniri cu conducerea unităților de învățământ din municipiul nostru, având în vedere situația deosebită cu care ne confruntăm, generată de pandemia COVID-19. Am creat astfel un parteneriat între Primăria Mediaș și unitățile de învățământ, prin care administrația locală a alocat fonduri pentru achiziția de echipamente de protecție medicală - măști, halate impermeabile, dozatoare, dezinfectanți pentru mâini, birouri și pardoseli, coșuri de gunoi speciale -, materiale distribuite de către colegii mei de la Direcția de Asistență Socială în toate școlile, grădinițele și liceele din oraș.“

    Trimite prin e-mail