joi, 26 noiembrie 2020

Publicat la 11/26/2020 09:40:00 a.m. de Anonim

Parteneriat pentru educație la Șeica Mare


Localnicii din Șeica Mare care au copii înscriși în sistemul de învățământ sunt invitați să se alăture Asociației de Părinți Șeica Mare.

„Asociația de Părinți Șeica Mare este o asociație cu personalitate juridică, neguvernamentală, non-profit și apolitică. Scopul ei este de a susține interesele copiilor și părinților în relațiile cu profesorii, conducerea școlii, administrația locală. Înființarea asociației a început în noiembrie 2019, prin implicarea unor părinți. Am colaborat cu Școala Gimnazială și Primăria din comună și mulțumim reprezentanților celor două instituții pentru sprijinul acordat. Asociația este creată de părinți ai elevilor din școală, strict pentru a ajuta elevii și pentru a promova imaginea lor și a școlii în care învață. Asociația este la început de drum, sperăm să reușim să facem ce ne-am propus“, spune Florentina Vlad, președintele asociației.

Voluntariat

Sediul asociației se află pe str. Principală nr. 770, în incinta Școlii Primare nr. 2 din satul Calvaser. „Ideea înființării acesteia a fost sugerată de către reprezentanții școlii gimnaziale la început de an școlar 2019-2020, în ședința comitetului de părinți, ce a avut loc la Căminul Cultural din localitate. S-a transmis ideea înființării asociației cu scopul de a sprijini activitatea elevilor și a școlii. Mai întâi ne-am informat despre ce înseamnă o asociație, apoi câțiva părinți ce fac parte din comitetul de părinți al școlii ne-am hotărât să începem procedura de înființare. Noi, membrii fondatori - Schuster Maria, Lup Laura, Banciu Ruxandra, Băieșu Laura, Pârvu Daniela, Stoia Sorina, Vlad Florentina -, am contribuit cu muncă  voluntară  și financiar, pentru a aduce asociația  în stadiul de funcționare. Printre obiective menționăm: sprijinirea și promovarea inițiativelor și proiectelor educaționale ale elevilor; prevenirea abandonului scolar; sprijinirea școlii la organizarea și desfășurarea festivităților școlare, concursuri școlare, la dotarea sălilor de clasă; promovarea și respectarea drepturilor copilului, gestionarea fondurilor provenite din cotizații, donații, sponsorizări și alte surse. Obiectivele asociației vor fi duse la îndeplinire pe baza de voluntariat“, precizează reprezentanta asociației.

Înscrieri

Poate deveni membru orice persoană care este părinte sau tutore legal al unui elev al școlii ori este cadru didactic în școală, prin completarea unei cereri adresată asociației. Persoanele interesate să devină membri ai asociației noastre trebuie să completeze o cerere de adeziune, urmată de plata cotizației. Prin Hotărârea Adunării Generale a asociației din 1.10.2020, s-a stabilit cotizația de membru, în cuantum de 100 lei pentru perioada anului școlar 2020-2021, cu posibilitatea ca aceasta să poată fi achitată semestrial astfel: 50 lei/semestrul I și 50 lei/semestrul al II-lea. Cotizația poate fi achitată prin virament bancar în contul IBAN  RO42CECEB00030RON1048967, deschis la CEC Bank SA, agenția Șeica Mare, sau în numerar la secretarul asociației, Laura Lup, care va emite chitanță“, a mai anunțat Florentina Vlad.

    Trimite prin e-mail