vineri, 20 noiembrie 2020

Publicat la 11/20/2020 05:02:00 p.m. de

Militarii preiau controlul la Sibiu

Viceprim-ministrul Raluca Turcan a susținut o declarație de presă, azi, cu privire la efectele măsurilor de restrângere a răspândirii virusului SARS-CoV-2 și la noile demersuri făcute înspre eficientizarea acțiunilor instituțiilor responsabile, la nivelul județului Sibiu.



Am solicitat întâlnirea Grupului de suport tehnic pentru gestionarea situației de urgență generată de epidemie, pentru a analiza efectele măsurilor luate săptămâna trecută. Am urmărit, de asemenea, implementarea angajamentelor pe care unele instituții și reprezentanții lor și le-au asumat acum șapte zile.
Urmăresc în permanență pașii care se fac la Sibiu și vreau ca toți cei cu atribuții în domeniul combaterii răspândirii virusului să știe acest lucru și să acționeze în consecință. Măsurile luate produc un disconfort oamenilor. Vreau ca semenii noștri să simtă constant că suntem lângă ei: și cu efort maxim, total, și cu măsuri care produc rezultate. Vreau să vadă că nu doar unii fac sacrificii. Ci că solidaritatea e maximă.
Ca atare: la nivel instituțional, am stabilit încă de vinerea trecută, împreună cu dl. ministru general Ciucă, să aducem conducere militară și la DSP și la Spitalul Județean dacă urma să primim demisia managerului. Evident acestea sunt decizii care comportă o pregătire amănunțită.
Așadar, la DSP a fost numit dl. col.dr.Daniel Chelcea, directorul medical al Spitalului Miliar Sibiu.
La Spitalul Județean, în urma demisiei managerului, MS și MApN au propus Consiliului Județean Sibiu o echipă de conducere, care a avut rezultate foarte bune în unitățile sanitare unde a mai fost detașată pentru gestionarea situației“ a declarat Raluca Turcan.

Viceprim-ministrul a anunțat noua conducere a Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu.
 
„Astfel, astăzi instalăm în funcții pe:
- domnul lt.col. VLASE CONSTANTIN MARINEL ca manager interimar al Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu.
Dl. lt.col. este medic primar, directorul medical al Spitalului Militar din Galați și a participat la două misiuni în Afganistan.
- doamna dr. ANDONI BIANCA RAMONA, specialist epidemiolog la Spitalul Militar de Urgență din Focșani.
- domnul lt.col. CIOPEI IOAN-CĂTĂLIN, șeful biroului de planificare logistică al Spitalului  Militar din Sibiu, specialist in achiziții.

Sibienii trebuie să știe că la Spitalul Județean pacienții sunt singura prioritate. Nu șefiile mărunte și orgoliile. Că la DSP se găsesc soluții, nu scuze. Că Poliția, Jandarmeria, Poliția Locală sunt în stradă pentru oameni, nu împotriva lor! Că în instituțiile statului se lucrează NON STOP, că virusul nu infectează între 8 și 16.
Înregistrăm deja o scădere minimă a ratei de incidență pe județ, dar este prea devreme să fie reflectate în cifre efectele măsurilor dispuse.“, a arătat Raluca Turcan. 

Ieri, rata de incidență cumulată la nivelul județului Sibiu a fost de 9,06, astăzi este 8,90 la mia de locuitori. 
    Trimite prin e-mail