luni, 23 noiembrie 2020

Publicat la 11/23/2020 12:01:00 a.m. de

Măsuri specifice pe timpul carantinei

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a prezentat astăzi 22 noiembrie, în ședință extraordinară, Planul de acțiune integrat pentru asigurarea măsurilor specifice pe timpul instituirii carantinei în municipiul Mediaș, orașul Avrig și localitatea Orlat.

Tot astăzi, au fost făcute clarificări cu privire la anumite aspecte semnalate din momentul aprobării Hotărârii nr. 90, care prevede vizează carantina zonală a Municipiului Mediaș pe o perioadă de 14 zile, începând cu data de 23.11.2020, ora 5:

  • În ceea ce privește activitatea creșelor și afterschool-urilor este permisă numai cu respectarea condițiilor stabilite prin ordin comun al ministrului educației și cercetării, al ministrului muncii și protecției sociale și al ministrului sănătății, emis în temeiul art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările și completările ulterioare.
  • În ceea ce privește activitatea Serviciului Permise și Înmatriculări precum și a Serviciului Pașapoarte, aceasta se desfășoară conform programului stabilit cu respectarea măsurilor de protecție împotriva SARS CoV-2.
  • Deplasarea persoanelor către Aeroportul Internațional Sibiu se poate face în baza biletului de avion ca document justificativ, precum și declarația pe propria răspundere pentru persoanele care transportă călătorii la aeroport.
  • Operatorii economici care au ca activitate prepararea de alimente/băuturi, își încetează activitatea cu publicul la ora 20:00. Însă activitatea poate continua non-stop pentru livrările la domiciliu.
  • În ceea ce privește declarația pe propria răspundere, aceasta se poate completa și în format electronic și pe hârtie (printată sau olograf).
  • În ceea ce privește adeverința eliberată de angajator, nu are un model tip, precum declarația pe proprie răspundere. Pentru verificarea deplasării în scop profesional este necesară prezentarea unuia dintre cele 3 documente justificative: declarația pe proprie răspundere, legitimația de serviciu vizată la zi, adeverința de la angajator. 

De asemenea precizăm faptul că este esențial să înțelegem cu toții că măsura de carantină este instituită pe o perioadă de doar 14 zile, și pentru a depăși cu bine această situație este nevoie de un efort comun din partea fiecărui cetățean, angajator și autoritate publică.

    Trimite prin e-mail