luni, 16 noiembrie 2020

Publicat la 11/16/2020 12:46:00 p.m. de

La Centrul de Recuperare Dumbrăveni inimile au rămas sus

Pandemia de Covid 19 continuă să scoată la iveală ce e mai bun în oameni. Un cuplu de la Centrul de Recuperare și Reabilitare pentru Persoane cu Handicap Dumbrăveni a demarat o campanie de străngere de fonduri, pentru ca cei 77 de colegi să primească daruri de sărbători. „Orice poate fi folositor, începând de la produse pentru curățenie și igienă, până la produse alimentare“, arată Marius Nicolae Hămbășan, într-un interviu acordat pentru Jurnal Social.

Sursa foto: Facebook
 https://www.facebook.com/nicolaemarius.hambasan

Centrul de Recuperare și Reabilitare pentru Persoane cu Handicap Dumbrăveni, județul Sibiu, a fost grav afectat de pandemia de Covid 19. În urmă cu nici o lună, aici a fost declarat unul dintre focarele din județ, cu zeci de persoane depistate pozitiv. Cele mai multe au dezvoltat forme ușoare, dar au fost înregistrate și decese. Majoritatea personalului s-a infectat și a fost nevoit să intre în carantină. În aceste condiții, starea de spirit în cadrul Centrului s-a deteriorat foarte mult în ultimele săptămâni.

Pentru a aduce o rază de speranță în rândul colegilor și personalului cu care își împart bucuriile și necazurile, două persoane cu handicap au demarat o campanie de strângere de fonduri, pentru ca, la cei 77 de colegi din Centru să vină și în acest an Moș Nicolae și Moș Crăciun. Potrivit jurnal-social.ro, în anii precendeți, beneficiarii primeau daruri cumpărate de reprezentanții Centrului din bugetul de alimente, dar anul acesta sunt greu încercați de pandemia de Covid 19.

„Marius Nicolae Hămbășan are 39 de ani, suferă de Distrofie Musculară și este dependent de scaunul rulant. A cunoscut-o pe Dorina, în vârstă de 36 de ani, în Centrul Dumbrăveni și tot acolo s-au căsătorit. Împart aceeași cameră a căminului și visează la o locuință a lor.
Marius speră să aducă bucurie pe chipurile colegilor instituționalizați care trec prin momente grele, având în vedere pandemia de Covid 19. Beneficiarii Centrului Dumbrăveni au pierdut o parte a colegilor din cauza virusului și s-au simțit părăsiți când majoritatea personalului din Centru s-a infectat și a trebuit să intre în carantină. Cei testați pozitiv au fost izolați, fără a avea contact cu exteriorul, cu familia, cu persoanele dragi.
Chiar și Dorina a fost infectată, acum este vindecată și se bucură să-l ajute pe Marius în activitățile zilnice“, se arată în articolul publicat ieri de Jurnal Social, publicația Consiliului Național al Dizabilității din România.

Firmele pot veni în sprijinul instituției cu produse finite: panificație/patiserie/ dulciuri etc, sub forma de sponsorizare sau donații, cu obligația ca produsele să fie însoțite de documente din care să rezulte că sunt în termen de valabilitate.Va fi o campanie transparentă, pentru că vom prezenta oricui solicită extrasuri și chitanțe cu produsele achiziționate. Campania vine în sprijinul instituției și a persoanelor cu handicap instituționalizate. Este singura campanie umanitară din România inițiată de doi rezidenți, soț și soție, pentru o strângere de fonduri și produse pentru a oferi cadouri cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Toți suntem afectați de măsurile drastice de restricționare, acestea sunt traume emoționale“, a declarat Marius Nicolae Hămbășan pentru Jurnal Social.

Marius și Dorina au deschis două conturi, unul în lei și unul în euro, și le pune la dispoziția celor care vor să dăruiască bucurie de Sf. Nicolae și de Crăciun.Orice poate fi folositor, începând de la produse pentru curățenie și igienă, până la produse alimentare. Oricine dorește să facă o donație sau poate sponzoriza este așteptat alături de noi. Avem convingerea că toți cei care citesc despre campania noastră se vor implica și vor aduce o picătură de speranță, care se va transforma în clipe de fericire și multe zâmbete. Vă mulțumim!”, spune Marius Nicolae Hămbășan.

Contact: Nicolae Marius Hambasan, Telefon: 0755.709.853, 
Email: marius.hambasan@gmail.com

Cont în lei:
Nume: HAMBASAN DORINA – MARIA
COD IBAN: RO20CECEB00008RON1212653
 
Cont în euro:
Nume: HAMBASAN DORINA – MARIA
COD IBAN: RO89CECEB000B2EUR1212664
 
Centrul de Recuperare și Reabilitare pentru Persoane cu Handicap Dumbrăveni, Sibiu.
Str. Mihai Eminescu, nr. 54,
Telefon: 0269/865688, fax: 0269-865.337
 
Director centru: Muntean Raluca
E-mail: citodumbraveni@yahoo.com

JurnalSocial

Jurnal Social, publicația Consiliului Național al Dizabilității din România, permite persoanelor cu dizabilități să se autoreprezinte.
Scopul CNDR este de a promova interesele private sau de grup ale tuturor persoanelor cu handicap/dizabilități din România și de a le proteja toate drepturile, în conformitate cu principiile ce stau la baza activității sale: respectul pentru demnitatea umană şi independenţa persoanelor cu dizabilităţi, nondiscriminarea, incluziunea socială, garantarea participării depline, cu drepturi, obligaţii şi şanse egale pentru persoanele cu dizabilităţi ca toţi ceilalţi membri ai societăţii în toate domeniile vieţii, promovarea unei societăţi în care persoanele cu dizabilităţi să-şi găsească locul în mod firesc, respectul pentru opinia şi diversitatea mişcării dizabilităţii.
    Trimite prin e-mail