joi, 26 noiembrie 2020

Publicat la 11/26/2020 09:49:00 a.m. de Anonim

Eșec nemeritat


Gaz Metan a fost învinsă de FCSB cu scorul de 3-2, dintr-un penalty văzut doar de centralul Sebastian Colțescu. FCSB a condus la pauză cu scorul de 2-1 după dubla lui Darius Olaru și reușita din penalty a lui Ronaldo Deaconu. Alb-negrii au avut o evoluție mai bună în repriza a doua, au egalat prin Ricardo Valente și s-au văzut învinși dintr-un penalty acordat eronat în minutul 89, care a fost transformat de Sergiu Buș. Pentru Gaz Metan Mediaș urmează, duminică, partida din deplasare cu FC Voluntari, în Cupă.

 

Alex PÎNTEA

 

FCSB a avut prima ocazie a partidei de la Mediaș în minutul 5, atunci când șutul lui Olimpiu Moruțan din careul de 16 metri a lovit stâlpul din stânga al porții apărate de Alexandru Buzbuchi. Formația vizitatoare a reușit apoi să deschidă scorul în minutul 11, atunci când Darius Olaru a marcat cu o lovitură de cap după o centrare foarte bună a lui Moruțan. Peste alte trei minute, Valentin Crețu l-a faultat pe Luis Nițu în careul de 16 metri, iar centralul Sebastian Colțescu a indicat punctul cu var. A executat și transformat Ronaldo Deaconu. În minutul 25, Alexandru Buzbuchi l-a blocat în poziție de unu la unu pe același Moruțan. În minutul 31, portarul Gazului a apărat în poziție de unu la unu și în fața lui Florin Tănase, mingea i-a revenit acestuia, care a centrat pentru Olaru, iar acesta a trimis mingea în poartă. Cu două minute înainte de pauză, FCSB a mai avut o bară, după șutul din întoarcere a lui Sergiu Buș.

Repriză spectaculoasă

În minutul 48, portarul Andrei Vlad a reținut lovitura de cap a lui Ricardo Valente. Gaz Metan a avut șansa egalării în minutul 53. Dumitru Cardoso a reușit o acțiune foarte frumoasă pe partea stângă, a centrat în careul de 16 metri, unde Ricardo Valente a pus latul, dar portarul FCSB-ului a reușit să respingă mingea în față. În minutul 60, Cardoso l-a deschis foarte bine pe Valente în partea stângă, acesta a reușit o preluare cu piciorul drept și a șutat apoi cu stângul la colțul lung pentru 2-2. În minutul 63, Gaz Metan a avut șansa de a trece în avantaj, dar lovitura de cap a lui Dumitru Cardoso din câțiva metri a ocolit de puțin poarta lui Andrei Vlad. În minutul 76, Deaconu a șutat spre poarta lui Andrei Vlad din apropierea mijlocului terenului, dar mingea a trecut peste poartă. La faza imediat următoare, la cealaltă poartă, Buș a șutat pe lângă din întoarcere. În minutul 88, Ze Manuel a șutat din careul de 16 metri, dar Andrei Vlad a reușit să respingă mingea. În minutul 89, Octavian Popescu a căzut în careul de 16 metri fără să fie atins de nimeni, iar centralul Sebastian Colțescu a arătat punctul cu var. A executat Sergiu Buș și a marcat golul victoriei pentru formația vizitatoare.

Meritau un egal

La finalul partidei pierdute în compania FCSB-ului, tehnicianul alb-negrilor a explicat că echipa sa a făcut o primă repriză slabă, iar în a doua parte a reușit să evolueze mult mai bine. În opinia lui Jorge Costa, eșecul a venit pe fondul unei greșeli de arbitraj.

„Au fost două părți ale jocului total diferite. Prima repriză a fost foarte slabă și am avut noroc că am intrat la cabine cu scorul de 1-2. De ce s-a întâmplat asta? Pentru că ne-am respectat prea mult adversarul, nu am făcut lucrurile pe care suntem obișnuiți să le facem. A doua repriză a fost diferită, am jucat mult mai bine, am pus presiune, am marcat, am avut ocazii de a schimba soarta jocului. Aceasta a fost echipa mea, cea din repriza secundă, iar asta este ceea ce trebuie să facem în viitor. Cred că nu meritam să câștigăm, pentru că am pierdut în primele 45 minute, iar în fotbal, când se întâmplă asta, nu meriți nimic. În repriza a doua, însă, nu meritam să pierdem, iar o decizie foarte proastă a arbitrului ne-a costat cel puțin un punct. Asta este, însă, viața merge înainte!”, a declarat Costa.

Etapa și golul

Ronaldo Deaconu traversează o perioadă foarte bună în tricoul alb-negru. Mijlocașul în vârstă de 23 ani a marcat pentru Gaz Metan în fiecare din ultimele patru etape. După reușitele din partidele cu FC Botoșani, CFR Cluj și UTA Arad, mijlocașul Gazului Metan a înscris și împotriva FCSB. Acesta a transformat cu siguranță o lovitură de pedeapsă în prima repriză a confruntării, după un fault comis de Valentin Crețu asupra lui Luis Nițu.

 


Cu Voluntari în Cupă

Zilele trecute a fost definitivat programul șaisprezecimilor Cupei României, acolo unde Gaz Metan va întâlni în deplasare FC Voluntari. Partida se va desfășura duminică, 29 noiembrie, de la ora 17:30. Jocurile din şaisprezecimi se dispută în sistem eliminatoriu, într-o singură manşă, pe terenul echipei de categorie inferioară sau mai slab clasată în campionatul precedent. Practic, Gaz Metan va juca acest meci în deplasare, în condițiile în care sezonul trecut a evoluat în play-off, iar FC Voluntari în play-out. În eventualitatea de egalitate după 90 de minute de joc, se procedează la prelungiri şi, după caz, la executarea loviturilor de departajare.

    Trimite prin e-mail