vineri, 27 noiembrie 2020

Publicat la 11/27/2020 08:26:00 a.m. de

Astrid Fodor: „Fac un apel la cetățenii Sibiului să meargă la vot și să voteze PNL“ (PE)

Primarul Sibiului, Astrid Fodor, s-a adresat miercuri sibienilor cerându-le să meargă la votul din 6 decembrie și să voteze PNL, apreciind faptul că este pentru prima dată când Primăria Sibiu ”are un parteneriat cu un guvern al României”. 


”Activez în administrația locală din 2004. Din 2008 sunt viceprimar, cunosc ce înseamnă administrație și știu cât de important este să ai un guvern care să colaboreze cu tine. Este pentru prima dată și o spun în cunoștință de cauză când Primăria Sibiu are un parteneriat cu un guvern al României”, a precizat primarul Sibiului, exprimând clar: ”fac un apel la cetățenii Sibiului să meargă la vot să voteze PNL și astfel, având cât de cât o garanție că în continuare guvernarea va fi asigurată de partidul cu care avem acest parteneriat”.

„Raluca Turcan este motorul acestui parteneriat”

Astrid Fodor a apreciat felul în care vicepremierul Raluca Turcan s-a implicat în proiectele locale ale Sibiului, mulțumindu-i pentru promptitudinea cu care a servit întotdeauna interesele sibienilor. ”Acest parteneriat îl avem cu Guvernul Orban, cu Guvernul PNL și pentru asta ar trebui să-i mulțumesc în special doamnei vicepremier Raluca Turcan, pentru că doamna vicepremier este motorul acestui parteneriat. Este pentru prima dată cel puțin de când sunt primar interimar, din 2014, când poți contacta un înalt funcționar public la orice oră, la telefon, și dacă nu poate răspunde îți trimite un mesaj că te va contacta când s-a eliberat. Asta e valabil și pentru premierul Ludovic Orban, e valabil și pentru ministrul Fondurilor Europene, domnul Marcel Boloș, unul din cei mai performanți miniștri pe care i-am întâlnit vreodată, un minister greu, un minister de care depinde dezvoltarea României, și vreau să vă spun că de fiecare dată domnul ministru este disponibil pentru problemele noastre și nu numai că este disponibil, dar găsește și soluții”, a mai spus Astrid Fodor.

Raluca Turcan: ”Sibienii trebuie să știe că acum e momentul dezvoltării”

Prezentă în Sibiu pentru semnarea a două contracte în valoare de peste 177 milioane de euro în sănătate și infrastructură, vicepremierul Raluca Turcan a spus că atunci când există un parteneriat între administrația locală – parlament – guvern – președinție se poate realiza în sfârșit dezvoltarea pe care o așteptăm cu toții. ”Astăzi am făcut încă un pas important în dezvoltarea Sibiului prin semnarea noului proiect de apă - canal și a contractului de finanțare pentru decontarea de aparatură și echipamente la Spitalul CFR Sibiu. Dar nu ne oprim aici. (...)  Am convingerea că lucrând împreună vom reuși să le prezentăm oamenilor cât mai multe rezultate concrete. Sibienii trebuie să știe că acum e momentul dezvoltării. Că în 6 decembrie au ocazia să decidă viitorul comunității lor. Un viitor care poate fi clădit numai cu autorități competente la toate nivelurile, dispuse să stabilească parteneriate așa cum vedem astăzi la Sibiu: un parteneriat stabil între Primărie, Consiliul Județean, Guvern și Președintele Klaus Iohannis”, a spus Raluca Turcan.

Klaus Iohannis: ”Un singur partid și-a asumat responsabilitatea guvernării țării atunci când mulți alții au preferat să nu se implice”

Președintele Klaus Iohannis a comentat miercuri motivele pentru care vorbește clar despre performanțele Guvernului PNL și de ce critică activitățile subversive ale PSD. Președintele a răspuns unui reporter care l-a chestionat pe șeful statului cu privire la posibila sa implicare în campania electorală pentru alegerile parlamentare. "Nu știu de unde ați scos asta cu echidistanța politică. Cunosc destul de bine Constituția. Spune că președintele nu poate fi membru de partid, dar nu spune că președintele trebuie să fie un mut. Am făcut afirmații de apreciere legat de activitatea PNL, care s-a zbătut foarte mult și a mișcat lucruri. Nu le-a mișcat pe toate, mai ales că a avut frâna PSD în Parlament. Cred că înainte de alegeri românii se așteaptă de la mine să le spun cum văd lucrurile”, a explicat președintele.

Klaus Iohannis a amintit recent că PNL a fost singurul partid care a ales să se implice atunci când țara avea nevoie, în timp ce restul partidelor au preferat să facă un pas în spate pentru a-și conserva electoratul. ”Într-un asemenea context nefast și extrem de dificil, un singur partid și-a asumat responsabilitatea guvernării țării atunci când mulți alții au preferat să nu se implice. Nu a fost deloc ușor, dar chiar și cu un guvern PNL minoritar, atacat din toate părțile și fără susținere parlamentară, multe lucruri s-au schimbat în bine”, a mai spus șeful statului.

Publicat de SC SFG Press SRL, la comanda Partidului Național Liberal, cod mandatar financiar 11200025

    Trimite prin e-mail