marți, 10 noiembrie 2020

Publicat la 11/10/2020 08:45:00 a.m. de

13 puncte cu noroc

Gaz Metan Mediaș a învins UTA Arad cu scorul de 3-1, în ultima partidă a etapei cu numărul 10, care a avut loc luni seara. Căpitanul Dumitru Cardoso a reușit o dublă, iar Ronaldo Deaconu a marcat și el direct din lovitură liberă, în timp ce golul formației gazdă a fost reușit de Vlad Morar. Formația lui Jorge Costa a bifat, astfel, a doua victorie consecutivă în deplasare, a acumulat 13 puncte și a urcat pe poziția a 9-a a clasamentului Ligii 1.

Alex PÎNTEA

Gaz Metan a reușit să deschidă scorul la Arad în minutul 23. Dumitru Cardoso a fost lansat foarte bine în partea stângă de Ronaldo Deaconu, a intrat în careul de 16 metri, a șutat, portarul Florin Iacob a respins, mingea i-a revenit lui Cardoso care l-a driblat pe Alexandru Benga și a înscris simplu cu latul. În minutul 32, gaziștii și-au dublat avantajul. Deaconu a executat foarte bine o lovitură liberă din marginea careului de 16 metri și a dus scorul la 2-0. UTA a reușit să reducă din diferență în minutul 37, atunci când portarul Alexandru Buzbuchi nu a reușit să respingă așa cum trebuie șutul lui Vlad Morar din careul de 16 metri, iar mingea a ajuns în poartă.

Repriză spectaculoasă

Formația gazdă a avut șansa egalării în minutul 66, atunci când Octavian Ursu a trimis peste transversală de la opt-nouă metri. Căpitanul Gazului a ieșit apoi din nou la rampă. În minutul 81, acesta a fost deschis foarte bine pe partea stângă, a intrat în careul de 16 metri și a finalizat la colțul lung cu un șut fără speranță pentru portarul arădenilor. Peste alte două minute, Vlad Morar a avut șansa de a reduce din diferență, dar șutul său a trecut pe lângă poartă. Ze Manuel a înscris și el, dar golul a fost anulat pentru off-side, iar în prelungiri Buzbuchi a scos cu piciorul șutul lui Octavian Ursu.

Vrea în play-off

La finalul partidei câștigate la Arad, tehnicianul alb-negrilor s-a declarat mulțumit de rezultat. Jorge Costa a explicat că echipa sa vrea un loc în play-off-ul campionatului. „Știu ce vreau să obțin de la această echipă, iar jucătorii mă ajută. Am venit cu idei, unele noi, care ne ajută în meci. Am obținut două victorii consecutive, foarte importante. Ne-au dat punctele necesare pentru a fi implicați în lupta la play-off. Suntem departe de ce îmi doresc, dar echipa nu va obține probabil niciodată ce vreau eu să obținem. Sunt mulțumit de jucători, sunt mulțumit cu rezultatul. Mi-aș fi dorit să obținem 4 sau 5 puncte dintr-un meci, pentru o victorie la scor, dar nu putem”, a declarat Costa.

Cu Voluntari în Cupa României

Luni după-amiază a avut loc, la sediul Federației Române de Fotbal, tragerea la sorți a 16-imilor Cupei României. Sorții au stabilit ca Gaz Metan să întâlnească la sfârșitul lunii noiembrie FC Voluntari. Jocurile din şaisprezecimi se dispută în sistem eliminatoriu, într-o singură manşă, pe terenul echipei de categorie inferioară sau mai slab clasată în campionatul precedent. În caz de egalitate după 90 de minute de joc, se procedează la prelungiri şi, după caz, la executarea loviturilor de departajare din punctul de pedeapsă.

Jucători la națională

Gaz Metan are mai mulți jucători convocați la echipele naționale ale țărilor pe care le reprezintă. Astfel, Nasser Chamed a fost convocat din nou la naționala statului Comore. Mijlocașul Gazului Metan face parte din lotul ales de selecționerul Amir Abdou pentru două partide pe care naționala statului Comore le va disputa pe 11, respectiv 15 noiembrie împotriva Kenyei, în cadrul campaniei de calificare la Cupa Africii pe națiuni. Perioada în care acesta va fi alături de naționala țării sale este 9-17 noiembrie.

De asemenea, Simon Pambou a fost convocat la naționala statului Congo. Mijocașul Gazului Metan face parte din lotul naționalei țării sale care este implicată în campania de calificare la Cupa Africii pe Națiuni, competiție care va avea loc anul viitor în Camerun. Naționala statului Congo va întâlni de două ori selecționata similară din Eswatini. Pe 12 noiembrie se va juca în Congo, iar pe 16 noiembrie în Eswatini. În perioada respectivă, campionatul va fi întrerupt oricum în Liga 1, datorită jocurilor echipei naționale. România va întâlni pe 11 noiembrie, la Ploiești, selecționata din Belarus, într-o partidă amicală, pe 15 noiembrie va juca cu Norvegia pe Arena Națională în Liga Națiunilor, iar pe 18 noiembrie va întâlni Irlanda de Nord în deplasare, tot în Liga Națiunilor.

Totodată, Yaël Tiendrebeogo a fost convocat la naționala U20 a statului Burkina Faso. Mijlocașul în vârstă de 19 ani care evoluează pentru echipa secundă a alb-negrilor va participa alături de naționala sub 20 ani din Burkina Faso, la turneul de calificare UFOA - B. Selecționata din Burkina Faso se află în Grupa A de calificare alături de Togo, Niger și Benin. Turneul de calificare se va disputa în Togo în perioada 18 noiembrie - 2 decembrie.

Eșec la limită pentru Gaz Metan 2

Echipa secundă a Gazului Metan a fost învinsă în deplasare de Viitorul Șelimbăr, scor 1-0. Gaz Metan 2 a evoluat la sfârșitul săptămânii trecute pe terenul liderului seriei a VII-a, Viitorul Șelimbăr. Tehnicianul Bruno Vienescu a trimis în teren un prim unsprezece format din: Albert Popa, Carlo Danciu, Bogdan Jica, Cristian Avram, Tudor Oltean, Nicholas Okoro, Yael Tiendrebeogo, Alexandru Socaci, Andrei Doda, Luis Nițu și Alin Moldovan. Prima repriză a confruntării s-a încheiat cu scor alb, însă ambele formații au avut ocazii mari de gol. Actul secund a continuat în aceeași notă, cu un plus pentru formația gazdă care a avut mai multe ocazii. Viitorul Șelimbăr a reușit să și concretizeze pe tabela de marcaj și a marcat golul de 3 puncte în minutul 73. După o acțiune pe partea stângă, mingea a ajuns în careul mic al alb-negrilor, de unde Andrei Roșu a trimis-o simplu în poartă.

    Trimite prin e-mail