vineri, 23 octombrie 2020

Publicat la 10/23/2020 06:09:00 p.m. de

Sibiul s-a înroșit: Masca devine obligatorie, se închid restaurantele. Restricții și pentru alte localități

În cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență de azi s-a analizat situația epidemiologică la nivelul județului Sibiu și s-a adoptat Hotărârea 64, care prevede o serie de măsuri de prevenire și limitare a răspândirii virusului SARS CoV-2.


CJSU a aprobat Hotărârea nr. 64/2020 care cuprinde următoarele:

La nivelul UAT Sibiu (Municipiul Sibiu), UAT Şelimbăr (Sat Şelimbăr şi Sat Veştem) şi UAT Arpaşu de Jos (Sat Arpaşu de Jos), incidenţa cumulată a cazurilor în ultimile 14 zile este mai mare de  3/1000 de locuitori, iar la nivelul UAT Ocna Sibiului (Oraş Ocna Sibiului), UAT Sălişte (Sat Galeş), UAT Gura Râului (Sat Gura Râului), UAT Brădeni (Sat Retiş), incidenţa cumulată a cazurilor în ultimile 14 zile este mai mare de 1,5/1000 de locuitori.

Pentru o perioadă de 14 zile, începând cu data de 24.10.2020, ora 00:00 până la data de 06.11.2020, ora 24:00, se va institui obligativitatea purtării măştii de protecţie, astfel încât să acopere nasul şi gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în municipiul Sibiu, sat Şelimbăr, sat Veştem şi sat Arpaşu de Jos), prezente în toate spaţiile publice deschise.

* Se vor excepta de la această măsură copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.

Pentru o perioadă de 14 zile, începând cu data de 24.10.2020, ora 00:00 până la data de 06.11.2020, ora 24:00, în municipiul Sibiu, sat Şelimbăr, sat Veştem şi sat Arpaşu de Jos, administratorii/proprietarii spaţiilor publice deschise afişează la loc vizibil informaţii privind obligativitatea purtării măştii de protecţie în spaţiile respective.

Pentru o perioadă de 14 zile, începând cu data de 24.10.2020, ora 00:00 până la data de 06.11.2020, ora 24:00, în municipiul Sibiu, sat Şelimbăr, sat Veştem şi sat Arpaşu de Jos organizarea şi desfăşurarea activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte este interzisă, iar în Ocna SibiuluiGaleşGura Râului și Retiş este permisă cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spaţiului.

Pentru o perioadă de 14 zile, în municipiul SibiuŞelimbărVeştem, Arpaşu de Jos, Ocna SibiuluiGaleşGura Râului și Retiş organizarea şi desfăşurarea spectacolelor de tipul drive–in sunt interzise.

Pentru o perioadă de 14 zile, în municipiul SibiuŞelimbărVeştem și Arpaşu de Jos activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi /sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor este interzisă, iar în Ocna SibiuluiGaleşGura Râului și Retiş activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi /sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 6,00 – 23,00.

În situaţia în care activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, este restricţionată sau închisă, se permite prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective.

Pentru o perioadă de 14 zile, municipiul SibiuŞelimbărVeştem și Arpaşu de Jos  activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă doar pentru persoane cazate în cadrul acestor unităţi, iar în Ocna Sibiului, Galeş, Gura Râului și Retiş este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului şi în intervalul orar 06,00 – 23,00.

Pentru o perioada de 14 zile, activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc este interzisă în municipiul SibiuŞelimbărVeştem și Arpaşu de Jos, iar în Ocna Sibiului, Galeş, Gura Râului și Retiş este permisă fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului.

Instituţiile cu atribuţii în prevenirea şi combaterea pandemiei cu COVID-19 îşi vor intensifica măsurile de supraveghere şi control pe teritoriul UAT Sibiu (Municipiul Sibiu), UAT Şelimbăr (Sat Şelimbăr şi Sat Veştem), UAT Arpaşu de Jos (Sat Arpaşu de Jos), UAT Ocna Sibiului (Oraş Ocna Sibiului), UAT Sălişte (Sat Galeş), UAT Gura Râului (Sat Gura Râului) şi UAT Brădeni (Sat Retiş).

„Rog cetățenii să înțeleagă că trendul ascendent al cazurilor pozitive poate fi oprit doar prin contribuția fiecăruia dintre noi. Prevenția este singura modalitate de a scăpa de toate aceste restricții care apar în fiecare zi. Haideți să ne protejăm!”, transmite Prefectul județului Sibiu, Mircea Crețu.


    Trimite prin e-mail