miercuri, 14 octombrie 2020

Publicat la 10/14/2020 12:44:00 p.m. de

Noi proiecte cu bani europeni

Drumul Ighișului și un centru multifuncțional-educațional vor fi realizate cu fonduri extrabugetare la Mediaș. Consilierii locali au aprobat ieri, în ședință extraordinară, actualizarea indicatorilor tehnico-economici. (Alex PÎNTEA)

O clădire de la fosta unitate militară de aviație va fi transformată 
în centru multifuncțional educațional

Aleșii locali medieșeni s-au întrunit, marți după-amiază, în cadrul unei ședințe extraordinare, cu patru proiecte înscrise pe ordinea de zi. Două dintre acestea s-au referit la actualizarea indicatorilor tehnico-economici pentru două obiective de investiții care vor fi realizate în cadrul unui proiect finanțat cu fonduri europene. Concret, este vorba despre reabilitarea și modernizarea drumului legătură dintre Mediaș și satul aparținător Ighișu Nou, respectiv realizarea unui centru multifuncțional - educațional la fosta unitate militară de aviație. Pentru prima dată după mai multe luni în care ședințele s-au ținut online, întrunirea s-a desfășurat în sala „Daniel Thellmann“ a Primăriei Mediaș.

Fonduri extrabugetare

Municipalitatea medieșeană a depus la finalul anului 2018 o cerere de finanțare pentru a primi fonduri europene nerambursabile în cadrul Programului Operațional 2014-2020, Axa 13.1. Aceasta vizează îmbunătățirea calității vieții populației din în orașele mici și mijlocii din România. Concret, municipalitatea și-a propus să realizeze două obiective de investiții cu bani europeni. Unul se referă la reabilitarea și modernizarea drumului care face legătura între Mediaș și satul aparținător Ighișul Nou, iar cel de-al doilea, la crearea unui centru multifuncțional-educațional, în corpul „E“ de la fosta unitate militară de aviație.

La standarde occidentale

Proiectul de reabilitare și modernizare a drumului Ighișului are o valoare de 14,3 milioane de lei. Investiția va include reabilitarea sistemului rutier, realizarea de trotuare, o pistă de biciclete, reabilitarea podețelor, a rețelei de canalizare pluvială, dar și a zidurilor de sprijin.

Proiectul de reabilitare și modernizare a drumului Ighișului
are o valoare de 14,3 milioane de lei
„E“… de la educație

Cel de-al doilea obiectiv vizează crearea unui centru multifuncțional educațional, în corpul „E“ de la fosta unitate militară de aviație. Proiectul are o valoare de 16,2 milioane de lei, iar clădirea reabilitată va găzdui o sală de teatru și spectacole, vestiare, cabine, sală de dansuri, sală de canto, ateliere meșteșugărești, săli expoziționale și săli pentru diverse întâlniri.

    Trimite prin e-mail