luni, 26 octombrie 2020

Publicat la 10/26/2020 11:36:00 a.m. de

Încă un eșec în campionat, înaintea confruntării cu CFR Cluj

 

Formația lui Jorge Costa a fost învinsă, vineri seara, de FC Botoșani cu scorul de 2-1. Moldovenii au condus cu 1-0 la pauză, după ce Mihai Butean a deviat o minge în propria poartă. În repriza a doua, gaziștii au rămas în zece oameni după eliminarea lui Ondrej Baco, Alexandru Buzbuchi a apărat o lovitură de pedeapsă, iar apoi au marcat în inferioritate numerică prin eurogolul lui Ronaldo Deaconu. FC Botoșani a dat lovitura în cele din urmă în minutul 87 prin Hamidou Keyta și a plecat cu toate cele 3 puncte de la Mediaș. Pentru Gaz Metan urmează duminică 1 noiembrie, de la ora 21.00, o deplasare pe terenul campioanei CFR Cluj.

Filmul meciului

Gaz Metan a început în jumătatea adversă a terenului partida cu FC Botoșani, dar prima ocazie le-a aparținut oaspeților. În minutul Hamidou Keyta a fost lansat în adâncime a intrat în careu, Ionuț Larie l-a blocat în momentul șutului, mingea a rămas la atacant, care a șutat apoi pe lângă poartă. În minutul 22, Nasser Chamed a centrat în careul de 16 metri, Dumitru Cardoso a trimis mingea cu boltă, dar Eduard Pap a reținut-o. Peste 11 minute, Mihai Velisar a centrat de pe partea stângă, Eduard Pap a ieșit greșit din poartă, dar Cardoso nu a reușit să profite și să împingă mingea în poartă. Peste doar un minut, FC Botoșani a reușit să deschidă scorul. Eduard Florescu i-a pasat în careu lui Andrei Patache, care a încercat să trimită mai departe spre Hervin Ongenda, dar a nimerit piciorul lui Mihai Butean, iar mingea a ajuns în poartă. În minutul 37, șutul lui Ronaldo Deaconu de la mare distanță a trecut pe lângă poartă, iar apoi Hervin Ongenda a avut o ocazie mare de a face 2-0, dar a tras peste poartă.

Repriză bună

Gaziștii au început în atac actul secund, iar în minutul 49 șutul lui Nasser Chamed din afara careului de 16 metri a fost deviat de Alexandru Țigănașu în corner. În minutul 57, Mihai Roman a scăpat singur spre poarta adversă, a fost oprit de Ondrej Baco, iar centralul Istvan Kovacs a arătat punctul cu var. Totodată, fundașul Gazului Metan a văzut al doilea cartonaș galben și implicit pe cel roșu. Lovitura de pedeapsă executată de Hervin Ongenda a fost însă apărată de Alexandru Buzbuchi. În zece oameni, Gaz Metan s-a aruncat în atac și în minutul 68 Ronaldo Deaconu a egalat cu un șut superb în vinclu de la peste 30 de metri. Oaspeții au reușit apoi golul victoriei în minutul 87, atunci când Hervin Ongenda a centrat, Youssef Toutouh i-a așezat mingea lui Hamidou Keyta, care a reușit să înscrie cu un șut printre picioarele portarului.

Rezultat nemeritat

La finalul partidei pierdute în fața Botoșaniului, tehnicianul alb-negrilor a explicat că formația sa a făcut două reprize diametral opuse. După o primă parte slabă, jucătorii au evoluat mult mai bine în actul secund, asta chiar dacă au avut un om în minus pe teren. „Nu a fost rezultatul pe care ni l-am dorit și pe care l-am așteptat și poate că nu a fost rezultatul pe care îl meritam în special după repriza a doua în care am jucat bine, am muncit mult, am dat dovadă de caracter, dar acesta este fotbalul. A fost un meci greu de la început, iar apoi, după ce am rămas în zece oameni, a fost și mai dificil. Oricum, echipa este mai bună decât a fost înainte și trebuie să continuăm să muncim. La pauză le-am spus jucătorilor să dea dovadă de mai mult caracter, să munceacă ma imult. Nu am fost fericit nici eu și nici jucătorii în acel moment. Au înțeles că trebuie să facă și ei mai mult, iar în repriza a doua au avut o atitudine diferită. Așa că va trebui să le arăt că, dacă vor juca așa cum au făcut-o în partea a doua a meciului, vor fi cu siguranță o echipă mult mai bună”, a declarat Costa.

Cazuri de COVID-19 la juniori

La sfârșitul săptămânii trecute, clubul Gaz Metan a anunțat că are mai multe cazuri de COVID-19. Conform anunțului făcut pe pagina oficială, mai mulți jucători care activează în cadrul Centrului de Copii și Juniori al Clubului Gaz Metan Mediaș au fost depistați pozitiv la testarea COVID-19. Fotbaliștii testați pozitiv sunt asimptomatici și au fost izolați la domiciliu. „Conform protocolului medical elaborat de Federația Română de Fotbal și Ministerul Tineretului și Sportului, toate echipele angrenate în competițiile oficiale efectuează testări la un interval de 14 zile. În acest sens, Clubul Gaz Metan Mediaș efectuează lunar 250 teste COVID-19. Menționăm faptul că, în toată această perioadă, Centrul de Copii și Juniori al Clubului și-a desfășurat separat activitatea de cea a echipei mari, care nu a înregistrat niciun caz pozitiv de la începutul pandemiei și până în prezent”, se arată în comunicatul Clubului Gaz Metan.

    Trimite prin e-mail