joi, 15 octombrie 2020

Publicat la 10/15/2020 04:14:00 p.m. de

Gaz Metan Mediaș întâlnește, sâmbătă, Chindia Târgoviște

Liga 1 revine la sfârșitul acestei săptămâni. 

În etapa a VII-a, alb-negrii joacă în deplasare, împotriva Chindiei. Gaz Metan a mai bifat un transfer în această săptămână. Este vorba despre mijlocașul central Francisco Junior, care a început fotbalul în Portugalia și a mai evoluat în Anglia, Norvegia, Danemarca, Olanda și Israel. Tot din această etapă, FC Hermannstadt va juca meciurile de acasă la Mediaș, în condițiile în care stadionul din Sibiu se află într-un proces de modernizare.

Alex PÎNTEA

Campionatul a fost întrerupt în ultima săptămână în Liga 1, datorită jocurilor echipei naționale din preliminariile pentru Campionatul European, respectiv Liga Națiunilor. Pentru gaziști, perioada de pauză a fost una utilă pentru omogenizarea lotului, având în vedere ultimele transferuri făcute, iar pentru tehnicianul Jorge Costa, o ocazie de a lucra la îmbunătățiri în jocul echipei.

Întâlnesc Chindia

Etapa programată la sfârșitul acestei săptămâni aduce un test dificil pentru gaziști. Aceștia vor întâlni sâmbătă, de la ora 14.00, în deplasare, Chindia Târgoviște. După remiza de pe teren propriu cu FC Hermannstadt, gaziștii vor să obțină din nou o victorie, care să îi urce în clasament. De partea cealaltă, târgoviștenii au un moral foarte bun după victoria obținută în deplasare pe terenul lui FC Botoșani.

Încă un transfer

La începutul acestei săptămâni, Gaz Metan a bifat încă un transfer. Este vorba despre Francisco Junior, un jucător în vârstă de 28 ani, născut în Guinea-Bissau, dar care are și cetățenie portugheză. Acesta a semnat un contract valabil pentru următoarele două sezoane cu alb-negrii. 

Francisco Junior a semnat cu Gaz Metan Mediaș
pentru următoarele două sezoane

Francisco Junior a început fotbalul la Benfica Lisabona, a evoluat în Anglia pentru Everton, dar și în Norvegia, Olanda, Danemarca și Israel. „În primul rând, proiectul mi se pare foarte interesant, de asta am decis să vin și să semnez un contract pe următorii doi ani. Vreau să fiu o opțiune pentru antrenor, sunt aici să ajut echipa pe cât de mult voi putea, dar în același timp sunt aici să învăț alături de ceilalți jucători și antrenor. În principal sunt aici să fac tot ceea ce ține de mine pentru echipă, așa cum am făcut oriunde am jucat, așa că pot să spun că sunt chiar fericit să fiu aici, sunt încântat, dar acum sunt concentrat pentru a intra în formă pentru că este o perioadă destul de lungă de când nu am mai jucat un meci de fotbal. Așa că acum încerc să mă pregătesc cât mai bine, pentru ca apoi să pot ajuta echipa“, spune Francisco Junior.

Sibiul joacă la Mediaș

FC Hermannstadt va juca meciurile de acasă la Mediaș. Anunțul a fost făcut zilele trecute de către clubul Gaz Metan. Stadionul Municipal din Sibiu se află într-un proces de modernizare, fapt care obligă echipa de pe Cibin să își găsească o altă arenă pentru meciurile de acasă. „Ne bucurăm că două echipe din același județ se pot ajuta reciproc. Așa cum Sibiul ne-a ajutat în trecut, atunci când am avut nevoie de o casă unde să putem juca, același lucru îl facem și noi acum. Bun venit la Mediaș, FC Hermannstadt!, au postat reprezentanții Clubului Gaz Metan pe pagina oficială de internet. Primul meci pe care echipa sibiană îl va disputa la Mediaş va fi duminică, pe 18 octombrie, de la ora 18.45. FC Hermannstadt va juca împotriva formaţiei UTA Arad.

    Trimite prin e-mail