miercuri, 28 octombrie 2020

Publicat la 10/28/2020 11:02:00 a.m. de

Compartiment COVID-19 la Mediaș

Noul compartiment destinat tratării pacienților COVID-19 la Spitalul Municipal Mediaș are o capacitate de 20 paturi, dintre care două sunt echipate cu aparatură de terapie intensivă. Acesta funcționează în incinta secției de Pneumologie, a cărei clădire care a fost complet reabilitată, modernizată și extinsă pe verticală, prin construirea unei mansarde. Proiectul în valoare de aproximativ 3 milioane de lei a demarat în urmă cu aproximativ doi ani și a fost finanțat de la bugetul local al municipiului Mediaș.

Spitalul Municipal preia persoane infectate cu noul coronavirus

Compartimentul COVID-19 de la Spitalul Municipal Mediaș este funcțional de la începutul acestei săptămâni. Acesta are o capacitate de 20 paturi, dintre care două sunt echipate cu aparatură de terapie intensivă. Marți după-amiază, prefectul Mircea Crețu a verificat modul în care arată compartimentul. „Au fost discuții, dar să nu uităm că această clădire ar fi avut termen de finalizare 31 decembrie și s-a finalizat mai repede, iar astăzi putem să internăm primii bolnavi de COVID. Bolnavii vor fi din municipiul Mediaș, din zonă și este posibil la un moment dat să fie din județ sau chiar din țară, în funcție de necesitățile naționale. Am vizitat toată clădirea, am vizitat saloanele, este un lucru foarte bun făcut de municipalitatea din Mediaș, de domnul primar din Mediaș și este vorba despre o investiție de aproximativ 3 milioane de lei“, a apreciat Crețu.

De la bugetul local

Compartimentul funcționează în incinta secției de Pneumologie care a fost complet reabilitată, modernizată și extinsă pe verticală, prin construirea unei mansarde. Proiectul de reabilitare și modernizare a secției a demarat în urmă cu aproximativ doi ani și a fost finanțat de la bugetul local al municipiului Mediaș. „În urmă cu aproximativ doi ani de zile, în urma unei discuții pe care am avut-o cu Gheorghe Nicorici, managerul Spitalului Municipal Mediaș, am căzut de acord să susținem financiar modernizarea secției Pneumologie. Mă bucură faptul că astăzi putem să spunem că lucrările sunt finalizate și sigur că, chiar dacă în urmă cu doi ani de zile nu știam că vom trece printr-o astfel de perioadă, consider că investiția este binevenită. Mă bucură prezența domnului prefect în Mediaș și sigur că și domnia sa a putut să constate că ne dăm cu toții silința pentru ca Spitalul Municipal Mediaș să ofere condiții cât mai bune pacienților“, a precizat Gheorghe Roman, primarul municipiului de pe Târnava Mare.

Proiect complex

Clădirea în care funcționează Secția de Pneumologie a fost construită în perioada 1960-1965 și avea nevoie de lucrări masive de reabilitare. Astfel, căile de circulație nu corespundeau normelor PSI, existau un număr insuficient de paturi, saloanele nu erau dotate cu grupuri sanitare proprii iar izolația termică a clădirii era insuficientă. Lucrările demarate în toamna anului 2018 au vizat extinderea și modernizarea clădirii, măsuri de securitate la incendiu prin ignifugarea întregului material lemnos, refacerea instalațiilor electrice, dar și a alimentării cu apă potabilă, respectiv a instalației de încălzire centrală. Totodată, proiectul a cuprins și realizarea unui puț din beton pentru un lift care a fost alipit de clădire. (A. P.)

    Trimite prin e-mail