luni, 10 august 2020

Publicat la 8/10/2020 01:10:00 p.m. de

Se reiau zborurile Cluj-Istanbul de pe Aeroportul Internațional Cluj


Compania aeriană Turkish Airlines va relua cursele de pe Aeroportul Internațional Avram Iancu Cluj cu destinația Istanbul, începând cu data de 16 august, cu o frecvență de 2 zboruri pe săptămână.


„Din 16 august se vor relua zborurile spre Istanbul, de către compania aeriană Turkish Airlines, cu o frecvență de două zboruri pe săptămână. Este un mare avantaj pentru clujeni, pentru că se vor asigura foarte multe conexiuni. Era o destinație solicitată, înainte de criză aveam zbor zilnic. Este bine și că se se reiau două pe săptămână. Treptat se va reveni la această frecvență, în funcție de încărcare, de alte restricții”, a declarat David Ciceo, directorul general al Aeroportului Internațional Cluj, pentru Monitorul de Cluj.
Orarul zborurilor

Zborurile vor fi operate, pentru început, în zilele de joi de duminică, după următorul program:

  • TK1347: Istanbul (IST) 18:50 – 20:30 Cluj Napoca (CLJ) / joi;
  • TK1348: Cluj Napoca (CLJ) 21:20 – 23:10 Istanbul (IST) / joi;
  • TK1047: Istanbul (IST) 07:15 – 08:50 Cluj Napoca (CLJ) / duminică;
  • TK1048: Cluj Napoca (CLJ) 09:40 – 11:30 Istanbul (IST) / duminică.

 „Gradul de încărcare s-ar putea să nu fie foarte mare”

Directorul aeroportului a mai spus că se așteaptă ca gradul de încărcare să nu fie foarte mare la început, afirmând că estimările arată că abia peste trei sau patru ani, traficul de pe aeroportul clujean va reveni la nivelul anului trecut.

„Acum avem trei zboruri Lufthansa pe săptămână cu München, ajung mulți pasageri din Statele Unite care trebuie să intre în izolare, probabil la fel va fi și cu zborurile din Istanbul, vor ajunge pasageri din Statele Unite și din alte țări pentru care sunt prevăzute restricții, așadar gradul de încărcare s-ar putea să nu fie foarte mare.
Din estimările noastre, Aeroportul Cluj va reveni a aproape 3 milioane de pasageri în trei sau patru ani. Am avut aproape 84.000 de pasageri în iulie, cu o scădere față de aceeași lună din 2019 de 73%. Există foarte multe incertitudini având în vedere restricțiile pe care le impun foarte multe țări pentru cetățenii români”, a adăugat Ciceo.

Menționăm că, în prezent, nu există măsuri de izolare pentru românii care ajung în Turcia.

    Trimite prin e-mail