joi, 6 august 2020

Publicat la 8/06/2020 12:00:00 p.m. de

DINAMIC continuă „Povestea dragostei”


Actuala formaţie DINAMIC continuă cu mândrie activitatea formaţiei înfiinţată în anul 1973 la Mediaş, care a avut o carieră neîntreruptă până în anul 1991. În aceste zile înregistrează un nou material discografic. Primul single este „E clipa ta”. Melodia a fost înregistrată în studioul lui Florin Grigoraş și este deja difuzată la mai multe posturi de radio din ţară şi străinătate.


Primul number one

Formaţia medieşeană Dinamic a fost, înainte de 1989, de mai multe ori invitată să-şi înregistreze piesele la Radio – Televiziunea Română. Piesele au fost prezentate în cadrul emisiunii „Meloritm”. Trupa a susţinut mai multe turnee în compania solistei Dida Drăgan şi formaţiei Roşu şi Negru. Anul 1981 le aduce şi primul number one al formaţiei Dinamic în  topul revistei „Tribuna – RTV Cluj“ cu piesa „Povestea dragostei”, care conducea topul pieselor româneşti   devansându-i pe Metropol, Rodeon GA, Roşu şi Negru, Cornel Constantiniu, Angela Similea, Dida Drăgan şi Progresiv TM.

În formulă nouă

După mai mulţi ani de pauză, doi foşti membri au reunit trupa într-o nouă formulă. Cu peste 30 de ani de carieră muzicală la activ, actualii membri ai trupei Dinamic au alcătuit un repertoriu   bogat din piese proprii, hituri pop-rock, din topurile autohtone şi internaţionale.
Dinamic dispune de un repertoriu format dintr-o bogată colecţie de coveruri ale unor nume celebre: Eric Clapton, The Beatles, Muddy Waters, Deep Purple, Rolling Stones, Compact, Creedence Clearwater Revival, ZZ TOP, Tina Turner şi mulţi alţii.

Prezență activă

Din anul 2018, formaţia Dinamic a fost invitată să concerteze în numeroase cluburi medieşene (Irish Pub, Reya, Oasis, Serabeva, Prohibition Pub),  dar şi la diverse festivaluri din judeţul Sibiu, cum ar fi: Weinfest Mediaş, Zilele Recoltei, Festivalul Transilvania multiculturală Biertan, Festivalul „Porcul de Bazna“, Concertele Verii la Medias, Zilele oraşului Curtea de Argeş, Lira Corydalis, precum și la petreceri private. A cântat în deschiderea celor de la Proconsul, Taxi, Compact, Ştefan Bănică şi Smiley.

„Pop-rock medieşean la Centenar”

În data de 23 noiembrie 2018, la Sala Traube, formaţia Dinamic a prezentat „Pop-rock medieşean la Centenar”, un spectacol dedicat muzicii româneşti, în care au cântat hituri din ultimii 40 de ani, compuse şi lansate de nume de marcă: Sfinx, Roşu şi Negru, Semnal M, Compact, Holograf, Iris, Vali  Sterian şi Compania de Sunet. Nu au lipsit din repertoriu piese semnate de Elena Cârstea, Ioan Gyuri Pascu şi Magic.
Formaţia Dinamic a fost aleasă să participe la Sibiu Sounds Festival 2019. Cu această ocazie băieţii au cântat piesele proprii, cum ar fi: „De-aş fi ştiut“, „Despărţire“ şi „E clipa ta“.

Piese noi şi înregistrări în studio

Anul 2020  aduce  schimbări în componenţa formaţiei, piese noi şi înregistrări în studio. Trupa a participat la concursul organizat de Sibiu Guitar Meeting 2020, cu melodia „Ce să fac ca să-mi zâmbeşti” şi a decis că este momentul să înceapă înregistrările pentru viitorul material discografic. Primul single este „E clipa ta”. Melodia a fost înregistrată în studioul lui Florin Grigoraş, leaderul formaţiei RIFF, trupă care în acest an împlineşte 50 de carieră muzicală. Melodia este deja difuzată la mai multe posturi de radio din ţară şi străinătate şi va apare pe compilația de colecție „TOGETHER“ ediția a treia, care reunește piese și artiști locali din judeţul Sibiu.


În prezent, trupa Dinamic Mediaș este compusă din: Mihai Dan (chitară, voce), Ioan Muntean (bas, voce), Iosif Zoltan (baterie, voce), Mircea Hodârnău (chitară, voce) şi Cătălin Chereji (clape, voce).

    Trimite prin e-mail