joi, 27 august 2020

Publicat la 8/27/2020 04:54:00 p.m. de

Curs festiv la Auxila


A absolvit a patra promoție a Școlii Postliceale Auxila Mediaș. Cei 64 de elevi ai promoţiei 2017-2020 și-au luat rămas bun de la cursuri, profesori și colegi.


Alex PÎNTEA

Promoția 2020 a Școlii Postliceale Auxila Mediaș a avut parte, la sfârșitul săptămânii trecute, de momente emoționante. Cursul festiv al absolvenților a avut loc la un restaurant din oraș. Alături de absolvenți au fost primarul Gheorghe Roman, viceprimarul Christine Thellmann, Gheorghe Nicorici, managerul Spitalului Municipal Mediaș, cadrele didactice, dar și alți invitați.  

Curs festiv

53 de elevi de la specializarea „Asistent medical generalist“, alături de 11 elevi de la specializarea „Asistent medical de farmacie“, au răspuns prezent pentru ultima oară și au depus jurământul. „Pot să vă spun că am avut o promoție foarte bine pregătită și în acest an. Vreau să mulțumesc tuturor celor care au avut încredere în a studia la Școala Postliceală Auxila Mediaș, părinților și tuturor celor care i-au sprijinit. Totodată vreau să îi mulțumesc și primarului Gheorghe Roman pentru sprijinul constant acordat școlii noastre. Am început deja pregătirile pentru noul an de învățământ care va începe în toamnă. În ceea ce privește modul în care se va desfășura pregătirea elevilor, se va merge atât pe cursuri cu prezență fizică, cât și cursuri care vor avea loc în mediul online. Mai concret, cursurile teoretice se vor desfășura prin intermediul internetului, iar cele aplicative vor fi unele cu prezența fizică a elevilor la școală și vor ține cont de toate regulile de protecție necesare“, a explicat Viorel Pasc, directorul Școlii Postliceale Auxila Mediaș.






Diplomă de excelență

În cadrul ceremoniei a fost premiată șefa de promoție, Szemida-Delinke Tamasi. Proaspăta absolventă a fost recompensată cu o diplomă de excelență de către conducerea școlii, pentru merite deosebite la învățătură și purtare pe parcursul celor trei ani de studii. „Am îndrăznit să visăm și să credem în noi, am muncit și ne-am autodepășit. Îmi doresc ca dificultățile pe care le vom întâmpina în parcursul profesional să nu ne deformeze caracterul, ci să ni-l șlefuiască. Să fim în primul rând oameni și în al doilea rând asistenți medicali, să ne îngrijim pacienții așa cum ne-am dori să fim tratați noi înșine sau cei dragi nouă. Satisfacțiile profesionale să ne mângâie sufletele, nu orgoliile, iar eșecurile să ne aducă aminte că suntem doar niște unelte prin care lucrează Dumnezeu, însă El are ultimul cuvânt. Astăzi sărbătorim reușita noastră, a tuturor. Transmit, așadar, sincere felicitări absolvenților promoției 2017-2020, asistenți medicali generaliști și asistenți medicali farmaciști. Sunteți extraordinari, puternici, capabili și veți reuși în tot ceea ce vă propuneți, atât timp cât veți rămâne în slujba binelui!“, a spus Szemida-Delinke Tamasi.

JURĂMÂNTUL ABSOLVENȚILOR
„În numele Vieții și al Onoarei, jur să îmi exercit profesia cu demnitate, să respect ființa umană și drepturile sale și să păstrez secretul profesional. Jur că nu voi îngădui să se interpună între datoria mea și pacient considerații de naționalitate, rasă, religie, apartenență politică sau stare socială. Voi păstra respectul deplin pentru viața umană chiar sub amenințare și nu voi utiliza cunoștințele mele medicale contrar legilor umanității. Fac acest jurământ în mod solemn și liber!“

    Trimite prin e-mail