vineri, 3 iulie 2020

Publicat la 7/03/2020 11:18:00 a.m. de

Primăria Copșa Mică ia măsuri pentru limpezirea apei de la robinete


Cu excepția Cartierului 1 Decembrie, orașul Copșa Mică  rămâne trei ore fără apă, luni 6 iulie, pentru o nouă acțiune de curățare a țevilor. În prezent, apa de la rețea are culoarea ruginie.


Copșa Mică are în continuare mari probleme cu apa. Devenit cunoscut în întreaga țară pentru acțiunea primarului Tudor Mihalache, care a ales să străbată pe jos întreg drumul până la București pentru a-i îndupleca pe guvernanți să aprobe un proiect de realizare a unei rețele, orașul nu are nici acum apă potabilă la robinete. Mai mult, periodic, apa care curge prin rețeaua existentă devine maronie. E nevoie de golirea în totalitate, apoi umplerea cu presiune a vanelor, în speranța curățării depunerilor în mod natural.  

Primăria Copșa Mică a lansat ieri un comunicat, în care anunță motivul și programul acțiunii de luni 6 iulie.  

STIMAȚI CETĂȚENI,

După cum ați observant în ultimele săptămâni, cu intermitențe, apa de la rețea are o culoare ruginie ori chiar maronie. Deoarece la uzina de apa, de unde se pompează în tot orașul, apa este în permanență curată, cristalina, înseamnă că de vină pentru apa murdară e rețeaua de distribuție, mai precis conductele de metal și azbociment prin care trece până să ajungă la robinetele noastre.
Obișnuiam să refulăm apa prin aceste conducte, în anumite puncte (în câmp, lângă Liceu și la stația de repompare de la “Gostat”), pentru a le mai curații de depuneri, după fiecare întrerupere cauzată de vreo defecțiune. Numai că, din februarie pana acum, datorită faptului că în cea mai problematica porțiune din Copșa Sat rețeaua de azbociment a fost anulată (apa acolo vine doar prin conducta de plastic), nu am mai avut avarii care să necesite întreruperea totală a furnizării apei. Din acest motiv nici refulări nu s-au mai făcut. Considerând ca acestea sunt necesare, vă comunicam:
Luni, 06.07.2020, începând cu ora 09.00, vom opri furnizare apei în tot orașul, cu excepția Cartierului 1 Decembrie, pentru o jumătate de oră; vom reporni apoi cu vanele de refulare deschise, cu presiune mare. Ulterior, pe măsură ce apa se limpezește, închidem vanele și reluăm furnizarea în tot orașul. Acest proces va dura maxim 3 ore.
Ne cerem scuze pentru aceste inconveniente. La repornire oricum apa va veni colorată însă sperăm ca, după limpezirea totală, să rămână așa o perioada lungă de timp.

Serviciul Public Copșa Mică

    Trimite prin e-mail