miercuri, 8 iulie 2020

Publicat la 7/08/2020 09:00:00 p.m. de

Drumul care reînvie Șoala

Cel mai mare proiect din ultimele trei decenii în comuna Axente Sever a fost inaugurat, miercuri, în prezenţa autorităţilor locale şi judeţene şi a vicepremierului Raluca Turcan. Modernizarea Drumului Comunal 6 Agârbiciu - Şoala reprezintă cea mai valoroasă investiţie realizată în comuna Axente Sever după 1990.


La Șoala a fost mare sărbătoare. „Vreau să aducem mulţumiri pentru că datorită primarului s-au demarat toate mişcările şi tot ce avem, mulţumim doamnei vicepremier, mulţumim doamnei preşedinte, domnilor parlamentari, mulţumim investitorului care a făcut această lucrare şi tuturor celor care s-au implicat şi oamenilor din sat care au avut îngăduinţa pe toată perioada derulării acestui program, că au fost şi probleme, dar oamenii au fost înţelegători şi sunt mulţumiţi“, a declarat liderul grupului de întâmpinare, îmbrăcat în frumoase straie populare.
Proiect ambiţios

Modernizarea Drumului Comunal 6 Agârbiciu-Şoala reprezintă cea mai valoroasă investiţie realizată în comuna Axente Sever după 1990. „Și vremea ține cu noi. Aici era noroi, apă, nu erau trotuare. Am reușit să facem un proiect foarte mare, e cel mai mare proiect al comunei Axente Sever din ultimii 30 de ani. Este o investiție foarte mare, putem fi mândri de ea. Prin această investiție, confortul dumneavoastră este mult mai mare, inclusiv pentru satul Șoala, care probabil în următorii ani va fi mult mai bine dezvoltat fiind zona agroturistică, și chiar prin investitori. Să fie într-un ceas bun!“, a declarat primarul Mariu Grecu, în fața localnicilor din Agârbiciu.


La Șoala

La intrarea în satul Șoala, primarul Marius Grecu, vizibil emoționat, a ținut să le reamintească localnicilor de promisiunea sa din urmă cu mai mulți ani. „Vreau să vă zic că după atâția zeci de ani, când am candidat prima dată și am venit la Șoala, o localitate mică…știți drumul cum a fost, primul lucru ce am  făcut am promis că facem drumul. Toată lumea a zis… toți primarii care au fost au zis că fac drumul. Dar uite că astăzi, într-o zi așa frumoasă, totuși mi-am respectat promisiunea și sper că sunteți mulțumiți de lucrarea care s-a făcut și în sfârșit putem să stăm să ne privim în ochi… Astăzi se vede că faptele sunt mai importante decât vorbele.
Atâta timp cât aveți încredere și ați avut încredere în mine, am respectat ce v-am promis și sper în continuare … să fim împreună! Să mergem împreună pe același drum! E o mare satisfacție este că am reînviat satul Șoala“, a spus primarul Mariu Grecu. 
Echipă unită

Prezentă la inaugurare, vicepremierul Raluca Turcan le-a mărturisit locuitorilor din Agârbiciu şi Şoala că Marius Grecu este un primar preocupat mereu de investiţii. „Într-un timp record, a mobilizat constructorul, fondurile, s-au strâns oamenii alături ca să reuşească să îl ducă la bun sfârşit. Dar dvs. îi daţi forţă. Eu zic că aşa o echipă – primar, Consiliul Local, comunitate – mai rar, şi vă felicit din tot sufletul că aţi reuşit să vi-l alegeţi şi vă îndemn să-l păstraţi cât mai mult timp de acum încolo“, a declarat Turcan.
„Axente Sever devine zi de zi un loc mai bun pentru toți cei care trăiesc aici și asta fiindcă administrația își ia foarte în serios rolul, clădește pentru viitor și o face cu trăinicie. Investiția de astăzi este o confirmare: un drum care arată așa cum trebuie să arate o lucrare publică a anilor în care trăim, indiferent că este în mediul rural sau nu. Dar sunt și alte exemple - lucrările la sala de festivități, la capelă, renovarea monumentului lui Ioan Axente Sever, kilometri de trotuare etc. -, toate demonstrând de fapt principala calitate a lui Marius Grecu și a echipei sale de la Primăria Axente Sever: seriozitatea. Îl felicit pe Marius Grecu pentru ceea ce a făcut, pentru felul în care a știut mereu să-și reprezinte comunitatea și pentru felul în care apără interesele oamenilor din Agârbiciu, Șoala și Axente. Îl asigur că Guvernul României îi este alături și-l susține în toate proiectele pentru comună“, a spus vicepremierul Raluca Turcan. 
Promisiune respectată
 
La rândul său, deputatul Nicolae Neagu ale cărui rădăcini se leagă de Agârbiciu și Șoala, i-a mulțumit primarului Marius Grecu pentru că a reușit să rezolve o problemă importantă de infrastructură, care va contribui cu siguranță la revitalizarea zonei. „Pentru comunitatea dumneavoastră e ceva deosebit și trebuie să apreciem munca depusă de această echipă, în mod deosebit să mulțumim vicepremierului României pentru susținerea acestei investiții, doamnei președinte a Consiliului Județean, să le urăm succes - pentru că ne îndreptam către alegeri, și vreau să îi mulțumesc prietenului meu Marius Grecu că nu a uitat de o promisiune mai veche, să facă acest drum de legătură cu satul Șoala ca pentru secolul XXI. Vreau să-i mulțumesc din partea familiei mele, din partea mea ca agârbicean și șoalean și din partea dumneavoastră“, a declarat deputatul Nicolae Neagu, prezent la inaugurare.




16 milioane de lei

Obiectivul de investiție „Modernizare drum comunal DC 6 Agârbiciu-Şoala, comuna Axente Sever, judeţul Sibiu” a vizat dezvoltarea infrastructurii rutiere din comuna Axente Sever și reprezintă cel mai important proiect realizat la nivelul comunei după anul 1990. Proiectul a avut o valoare de aproximativ 16 milioane lei, fonduri accesate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală II, din care 478.000 lei au fost fonduri alocate de la bugetul local, pentru întocmirea documentației tehnice, a studiului de fezabilitate și obținerea avizelor necesare. La momentul depunerii dosarului, aceasta era cea mai importantă investiție realizată în mediul rural, în județul Sibiu.


Drum lărgit și modernizat

Lucrările de reabilitare și modernizare a drumului care are o lungime de 7,6 km au inclus și consolidarea pe o zonă de o lungime de aproximativ 2 km, podețe și construirea podului din centrul localității Șoala. Vechiul pod, care se afla într-o stare avansată de degradare, a fost demolat. De asemenea, drumul a fost lărgit, fiind îmbunătățite considerabil condițiile de circulație a vehiculelor în această zonă. Drumul a fost prevăzut cu sisteme de drenaj pe zonele unde au existat infiltraţii. Au fost lărgite accesele către proprietăţi şi au fost realizate racordurile cu drumurile laterale.

Contractul de finanțare pentru acest obiectiv de investiții a fost semnat în anul 2017, iar lucrările au fost demarate în septembrie 2018 și au fost finalizate în luna iunie a acestui an.

    Trimite prin e-mail