vineri, 3 iulie 2020

Publicat la 7/03/2020 08:56:00 a.m. de

Clădiri de vânzare, în localitățile săsești


Biserica Evanghelică scoate la vânzare școli, cămine culturale, case parohiale din zona de nord a județului. La Șeica Mare, școala cu o vechime de mai bine de un secol ar costa peste 140.000 de euro. 

Biserica Evanghelică scoate la vânzare mai multe imobile vechi, în diferite localităţi săseşti, iar printre ele se numără şi clădirea veche de peste o sută de ani, scrie Antena 1.
Şcoala din Şeica Mare, locul care pentru mulţi a reprezentat startul în viaţă, este acum în paragină. A fost retrocedată acum nouă ani Bisericii Evanghelice. Ultimele cursuri s-au ţinut aici în 2011, când primăria a finalizat construcţia noii şcoli.
„Am primit prin retrocedare câteva imobile după mult timp, printre care şi şcoala din Şeica Mare. Primăria a construit o şcoală nouă şi modernă şi nu a mai avut nevoie de această şcoală. Căutăm o soluţie pentru ea, pentru că este o clădire imensă şi frumoasă”, a spus Ulf Ziegler, preot reprezentant Biserica Evanghelică.  
 Edilul localităţii spune că nu are bani să recupereze fosta şcoală, aflată acum într-un stadiu avansat de degradare.

„Am estimat undeva un preţ la 40-50 de mii de euro, pentru a putea achiziţiona această şcoală şi a-i da o utilitate. Suma oferită sau negocierea din partea Bisericii Evanghelice a ajuns undeva la 140 de mii de euro. 140 de mii, plus costurile de reabilitare se ridică undeva la 3-4 sute de mii de euro”, a afirmat Nicolae Şuşa, primar Şeica Mare, conform Antena 1.
Clădirea în care a funcţionat şcoala este una impunătoare, iar găsirea altei întrebuinţări pentru ea va fi o misiune dificilă pentru viitorul proprietar.

Şcoala din Şeica Mare nu este singurul imobil scos la vânzare de Biserica Evanghelică. Căminul cultural din Ighişu Nou sau Casa Parohială din Tîrnava sunt alte exemple de imobile pe care Biserica doreşte să le vândă.


    Trimite prin e-mail