joi, 23 iulie 2020

Publicat la 7/23/2020 10:10:00 a.m. de

Alergăm la Maratonul Internațional Sibiu pentru o alee terapeutică! Și pentru Casa de lângă Sinagogă!


Inimoșii voluntari de la Crucea Roșie Subfiliala Mediaș anunță, cu bucurie, înscrierea la Maratonul Internațional Sibiu, programat pe 29 august. Ne invită să-i susținem și să-i sprijinim astfel în dorința lor de a amenaja o alee terapeutică pentru copiii cu autism din cadrul Asociației Sf. Casian Mediaș, alee foarte benefică în terapia copilașilor.


Start la înscrieri

Maratonul Internațional al Sibiului, programat inițial pe 30 mai și amânat din cauza pandemiei, se va desfășura în 29 august. Organizatorii au dat deja startul înscrierilor la cel mai mare eveniment sportiv filantropic din România. La ediția de anul trecut au participat peste 5.500 de alergători, iar pentru cele 40 de cauze s-au strâns nu mai puțin de 821.775 lei.
Prin intermediul Maratonului Internațional Sibiu, organizatorii susțin spiritul de inițiativă al cetățenilor – idei bune ce pot rezolva probleme ale comunității și care vor crește calitatea vieții în oraș. Pun la dispoziție o platformă de atragere de fonduri prin care sprijină atât inițiativele noi venite dinspre grupuri informale, cât și proiectele organizațiilor non-guvernamentale. Evenimentul aduce împreună cetățeni, organizații, companii și autorități publice.

Alee pentru Mediaș

Dragii noștri, în luna martie vă anunțam că avem un vis, o dorință de a amenaja o alee terapeutică pentru copiii cu autism din cadrul Asociației Sf. Casian Mediaș, alee foarte benefică în terapia copilașilor, înscriindu-ne cu un proiect pentru strangere de fonduri la Maratonul Internațional Sibiu: http://maratonsibiu.ro/aleea-senzoriala-pentru-copiii-cu-autism-13850/
Datorită situației la momentul respectiv, evenimentul s-a amânat. 🤕
Ieri însă, am primit vestea cea bună, s-a dat restart înscrierii la maraton....aici: http://maratonsibiu.ro/restart-inscrieri-maraton-1000-de-alergatori-tot-unu-si-unu-15724/
Așadar, venim înspre d-voastră, cei care doriți să ajutați ca acest proiect să poată fi dus la bun sfarșit, cu rugămintea de a citi noul regulament al participării la maraton și să decideți cum considerați că vă este mai la îndemână participarea. Sunt câteva modificări, însă suntem convinși că va fi bine și vom reuși. 🌈🤗💪
Mulțumim tuturor pentru că ne ajutați să ajutăm!“, se arată într-un comunicat postat în această dimineață pe pagina de socializare a Crucii Roșii Subfiliala Mediaș.
Pentru copiii cu autism din Mediaș 

Potrivit cauzei înscrise la ediția din acest an a Maratonului Internațional Sibiu, „Crucea Roşie Mediaş îşi propune amenajarea unei alei senzoriale pentru copiii cu autism, în incinta Centrului de zi pentru copii cu tulburări din spectrul autist Sfântul Casian din Mediaş, cu o lungime de ~30 de metri, realizate cu materiale naturale, unde drumeţia în picioarele goale pe porțiuni cu nisip, pietriş de diferite mărimi și forme, conuri de brad, scoarță de copac, rumeguş, buşteni, iarbă și coceni de porumb etc, să fie o modalitate de relaxare şi terapie pentru aceştia.
În tălpi există  7.200 de terminații nervoase ce sunt conectate la toate părțile corpului. Aceste legături sunt procesate prin coloana vertebrală și creier. Prin masajul tălpilor durerile și stresul se atenuează, iar organismul intră într-o stare de confort“. Targetul fixat e 5.000 de lei.

Beneficiarii direcți ai serviciilor oferite în cadrul acestui proiect:
  • cei 15 copii înscriși la momentul actual la Centrul de zi pentru copii cu tulburări din spectrul autist Sfântul Casian;
  • cei 53 de copii care vor trece pragul Centrului;
  • copii/persoane cu dizabilităţi senzoriale, fizice şi multiple.

Beneficiari indirecți:
  • părinții copiilor cu autism;
  • sistemul de învățământ care va primi copiii cu autism gata de școlarizare, pregătiți în acest sens;
  • întreaga comunitate, care va avea mai mulți membri integrați social, școlar și ulterior profesional (acesta ar fi idealul).

Casa de lângă Sinagogă


Tot la ediția din acest an, Mediașul mai este înscris cu o cauză. „Casa de lângă Sinagogă își dorește continuarea activităților organizate la Sinagoga Mediaș. La începutul acestui an, a fost înființată Asociația Fanny Bäumel, prin care ne dorim să accesăm sprijinul necesar pentru îmbunătățirea acestui centru socio-cultural alternativ. Ne propunem să amenajăm anticamera și grădina Sinagogii, un spațiu necesar pentru găzduirea evenimentelor noastre, iar în același timp o șansă să reabilităm o parte din patrimoniul orașului. De asemenea, pentru continuarea activităților avem nevoie de ajutor în acoperirea cheltuielilor de întreținere, o grijă constantă de-a noastră.“. Targetul fixat e 4.500 lei.


Cum funcționează?

Organizațiile non-profit, grupurile de iniţiativă, companiile sau persoanele fizice propun proiecte, iar alergătorii care doresc să se înscrie în competiție pot să aleagă un proiect pe care îl susțin prin taxa de participare și prin mobilizarea unui cerc de susținători care împărtășesc aceeaşi dorință.


În 29 august, așteptăm la start 1.000 de alergători, tot unu și unu, pentru o ediție specială a evenimentului care ne aduce împreună chiar și în cele mai dificile vremuri. Pe cei care preferă să nu participe la competiția cu start individual din Piața Mare, îi așteptăm cu la fel de mult drag să alerge oriunde în lume sau în jurul blocului – până la 1 octombrie și să țină aprins spiritul evenimentului și al cetății noastre.

Pandemia și vremurile astea sunt o provocare din multe puncte de vedere, dar în același timp, nevoia de reziliență atât la nivel individual, cât și colectiv, poate este mai acută decât altă dată. După cum spuneam, alături de toți prietenii și partenerii noștri,  în acest an încercăm să facem cea mai bună variantă de maraton din câte putem face – și o vom face respectând toate măsurile de siguranță necesare. Știm că multora le este dor de toată energia vibrantă din Piața Mare din ziua maratonului, ba chiar și de toate poveștile de dinainte și de după eveniment (și nouă ne este). Dar în același timp, știm și că, deși  multe lucruri vor arăta altfel, există destule lucruri valoroase care continuă să ne unească, indiferent de ce se întâmplă. Printre ele se numără și bucuria de a ajuta comunitatea noastră să crească, lăsând urme pentru cauzele de la maraton – care au nevoie în mod deosebit de sprijin în acest an.

Maratonul Internațional Sibiu 2020 este organizat de Fundația Comunitară Sibiu, alături de Clubul Sportiv Comunitar Sibiu, Grey Projects și partenerul principal Visma Software, alături de un mare număr de parteneri locali. De asemenea, evenimentul este cofinanțat de Primăria Sibiu, prin Agenda Sportivă.

Modificări principale sau ce trebuie să știi înainte să te înscrii

Pe scurt, câteva dintre modificările de la această ediție sunt:

După consultări cu echipele din spatele proiectelor, în cursă au rămas 31 de cauze, cu unele modificări legate de target și activități. Le găsești pe toate AICI.
Numărul maxim de alergători care vor lua startul în Piața Mare va fi de 1000, cu limitări per cursă, iar startul se va lua individual, la un interval de 20 de secunde. În timpul cursei NU se va putea alerga în grup / umăr la umăr, fiind necesară respectarea unei distanțe între alergători.
Limitele de alergători pentru fiecare cursă sunt:
Crosul Visma (5km) km – 300 persoane;
Maratonul Continental (42 km) – 100 persoane;
Marquardt TeamRun (4×5,3km) – 76 persoane (19 echipe);
SemiMaraton (21 km) – 300 persoane;
Zacaria 10k (10km) – 200 persoane;
Squad Race by EshopWedrop (13-17 ani) – 24 persoane

Devino fundraiser

Pe lângă faptul că 50% din taxa de alergare pe care o achiți merge direct către cauza aleasă, poți ajuta echipa să-și atingă obiectivul devenind fundraiser activ și convingând prietenii să te susțină.
Poți face asta fie în momentul înscrierii, bifând căsuța “Vreau să devin fundraiser”, fie folosind pagina înscriere fundraiser, dacă deja te-ai înscris. Aici, poți să-ți creezi un profil, să încarci o poză și un text prin care să povestești de ce vrei să strângi bani și să-ți mobilizezi gașca de prieteni să te ajute. La final, vei primi o adresă unică a profilului, pe care o poți distribui pe canalele de comunicare preferate.

Până când te poți înscrie?

Termenul limită pentru înscrierile alergătorilor la cursa fizică cu start individual în Piața Mare este 17 august, ora 23.59. Înscrierile pentru Aleargă oriunde, precum și susținerile, vor putea fi înregistrate până în data de 1 octombrie 2020.

Ne vedem la start sau prin jurul blocului.“, ne propune echipa Maratonului internațional Sibiu.

    Trimite prin e-mail