luni, 6 iulie 2020

Publicat la 7/06/2020 05:17:00 p.m. de

62,27 la sută din elevii medieșeni au luat BAC-ul


Liceul Teoretic „Axente Sever“ rămâne cu cel mai bun procent de promovabilitate din Mediaș și după contestații. Cinci elevi sibieni au început azi Bacalaureatul, în sesiunea specială. 
foto: facebook Liceul Teoretic „Axente Sever“
Sesiunea de Bacalaureat din acest an se apropie de final. Inspectoratul Școlar Județean Sibiu a anunțat ieri situația după soluționarea contestațiilor, însă în aceste zile se mai află în febra examenelor încă cinci elevi sibieni, alături de alți 136 în țară. Ei participă la sesiunea specială, organizată în acest an datorită pandemiei, pentru elevii care s-au aflat în izolare sau în carantină, pentru elevii bolnavi sau pentru cei care au avut temperatura peste 37,3 grade în sesiunea normală. Elevii au susținut azi proba scrisă la Limba și literatura română. Marți, 7 iulie, se desfășoară proba obligatorie a profilului, iar miercuri, 8 iulie va avea loc proba la alegere a profilului și specializării. Ultima probă scrisă (Limba și literatura maternă) este programată joi, 9 iulie.   

După contestații

Potrivit Inspectoratului Școlar al Județului Sibiu, după rezolvarea contestațiilor, la nivelul județului Sibiu, 1.887 elevi (73,80%) au obținut o medie de peste 6, iar 666 elevi (26,20%) au obținut o medie sub nota 6, (din care 146 elevi au obținut medii între 5 – 5,98, media minimă de promovare fiind 6). La examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2019, procentul de promovare a fost de 74,54% (1.730 elevi).

Nicio modificare

Numărul unităților de învățământ în care niciun elev nu a promovat examenul de Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2020, după rezolvarea contestațiilor, a rămas același (1 – Liceul Tehnologic ”Stănescu Valerian” Târnava). Nicio unitate de învățământ din județul Sibiu nu are promovabilitate de 100% la această sesiune a examenului de Bacalaureat 2020, iar numărul elevilor cu media 10 este același (7 - între care și Monica Anamaria Migea, de la Colegiul „Școala Națională de Gaz“ Mediaș).

Etapa specială a început azi

La etapa specială a examenului de  Bacalaureat s-au înscris 141 de absolvenți ai clasei a XII-a, conform situației centralizate până la această oră de către Ministerul Educației și Cercetării. Examenul începe luni, 6 iulie, cu proba scrisă la Limba și literatura română. „În județul Sibiu, la etapa specială a examenului de Bacalaureat participă 5 absolvenți, toți din promoția actuală, centrul județean de examen fiind stabilit la Colegiul Economic ”George Barițiu” Sibiu.
Ministerul Educației și Cercetării pune, în continuare, la dispoziția celor interesați, linia TELVERDE - 0800801100 - pentru sesizarea eventualelor nereguli privind desfășurarea acestei etape. Numărul va fi disponibil în perioada 6 - 9  iulie, între orele 8:00 - 16:00, iar vineri, 10 iulie, între orele 8:00 -14:00.“, arată într-un comunicat prof. Constantin Dincă, purtător de cuvânt al ISJ Sibiu.

Rata de promovabilitate la Mediaș

La nivelul municipiului Mediaș, rata de promovabilitate este 62,27 la sută, cu trei instituții de peste 72 la sută. 
  1. Liceul Teoretic ”Axente Sever” Mediaș – 88,95%
  2. Colegiul ”Școala Națională de Gaz” Mediaș – 79,10%
  3. Liceul Teoretic ”Stephan Ludwig Roth” Mediaș – 72,55%
  4. Colegiul Tehnic ”Mediensis” Mediaș – 40%
  5. Liceul Tehnologic ”Automecanica” Mediaș – 30,77%

Un liceu performant

Promoția 2020 a Liceului Teoretic Axente Sever a încheiat în stil triumfal examenul național de Bacalaureat. Din 172 de absolvenți care au susținut examenul maturității, 153 l-au promovat cu brio, ceea ce face ca procentul final la bacalaureat să fie de 88,95%.
Unitatea noastră de învățământ își menține avansul de 10 procente față de alte unități liceale din municipiul Mediaș, iar meritul este al absolvenților noștri și al cadrelor didactice care i-au pregătit. Axentiștii au demonstrat concentrare, tărie de caracter și ambiția de a nu fi considerați o generație de sacrificiu, așa cum au fost etichetați elevii generației 2020 din cauza pandemiei de Covid.
Dimpotrivă, absolvenții au arătat că sunt o generație puternică, de aceea îi felicităm și le dorim mult succes pe mai departe, însoțiți de aceeași ambiție și aceeași tărie de caracter. Suntem mândri de elevii noștri pentru că au demonstrat că sunt absolvenții celui mai bun liceu din municipiul Mediaș.
Rezultatele confirmă că am depășit detașat toate liceele din oraș, și ne străduim an de an să rămânem cei mai buni, să atragem cei mai buni elevi din clasele a VIII-a în unitatea noastră de învățământ și să fim, așa cum o spune și motto-ul nostru, „o școală prietenoasă, deschisă tuturor”.
Le dorim mult succes absolvenților noștri la examenele de admitere și ne pregătim pentru o nouă generație de axentiști care să ne treacă pragul și să se regăsească în oferta educațională variată a Liceului Teoretic Axente Sever.“, își arată mulțumirea conducerea Liceului, pe pagina de Facebook.

Cea mai bună din liceu și la Bac

Bucuria vine în condițiile unui an dificil, cu elevi care au încheiat cursurile acasă, în online, departe de colegi, de prieteni, de dascăli. „Stimate domnule primar, stimată doamnă director, stimate doamne și domni profesori, dragi părinți, iubiți elevi. Azi, cu emoție, nostalgie și lacrimi ușor tremurând printre gene, vom spune rămas bun liceu, rămas bun clipe ale adolescenței. Toate momentele petrecute în acești ani prețioși din viața noastră se vor transforma într-o poveste, într-un preludiu al evocărilor reprezentat de nisipul rămas în clepsidra timpului (…) Să fim optimiști și curajoși. Aventura noastră începe acum așa că, într-o lume plină de ură fiți iubire, într-o lume plină de frică fiți puternici, într-o lume plină de incertitudini fiți soluția. Vă doresc o viață atât de frumoasă, atât de plină de sensuri, precum dorințele voastre. Priviți dificultățile ca pe niște oportunități. Viața nu are limite, cu excepția celor pe care ni le impunem singuri“, îndemna Iulia Pietraru, șefa de promoție a generației 2020 a Liceului Teoretic „Axente Sever“, în discursul prezentat pe pagina de socializare, la finalul anului școlar. A fost cea mai bună din liceu și la Bac. A obținut media 9,86.
foto: facebook Iulia Pietraru
Rata de promovabilitate în județul Sibiu: 
  1. Colegiul Național ”Octavian Goga” Sibiu – 99.54%
  2. Colegiul Național ”Samuel von Brukenthal” Sibiu – 99.14%
  3. Colegiul Național Pedagogic ”Andrei Șaguna” Sibiu – 97.01%
  4. Colegiul Național ”Gheorghe Lazăr” Sibiu – 96.59%
  5. Liceul Teoretic ”Onisifor Ghibu” Sibiu – 95.11%
  6. Liceul Teoretic ”Constantin Noica” Sibiu – 92.86%
  7. Colegiul Economic ”George Barițiu” Sibiu – 90.86%
  8. Liceul Teoretic ”Axente Sever” Mediaș – 88.95%
  9. Liceul de Artă Sibiu – 86.05%
  10. Colegiul ”Școala Națională de Gaz” Mediaș – 79.10%


    Trimite prin e-mail