miercuri, 17 iunie 2020

Publicat la 6/17/2020 09:23:00 p.m. de Anonim

Nicolae Neagu (PNL): Prin taxarea cu 85% a pensiilor speciale, s-a făcut un prim pas mare spre normalitate

Taxarea cu 85% a pensiilor speciale care depășesc 7.000 de lei este o promisiune onorată, din perspectiva deputatului sibian Nicolae Neagu.

„Cred că s-a făcut un prim pas mare spre normalitate prin această taxare și că legea va intra în aplicare în regim de urgență. Atunci când se vrea, se poate!”, a comentat parlamentarul liberal.

„După dezbateri îndelungi în spațiul public, astăzi, în consens politic și cu un singur vot împotrivă, Camera Deputaților a votat o lege de modificare a Codului fiscal care reglementează taxarea tuturor pensiilor de serviciu sau indemnizațiilor pentru limita de vârstă – numitele ”pensii speciale”, cu 85% pentru cele ce depășesc suma de 7001 lei, respectiv cu 10% pentru cele de la 2001 lei la 7000 lei. De la parlamentari, magistrați – judecători și procurori, militari și polițiști, membri ai corpului diplomatic, ai Curții de Conturi, personalul auxiliar specializat al insțanțelor de judecată și al parchetelor, funcționari publici, personalul aeronautic civil navigant, până la foștii șefi de stat, adică fără excepții, toți beneficiarii de pensii speciale. Și nu sunt afectate pensiile pe bază de contributivitate a căror impozitare nu se modifică. PNL a limitat de la început pentru abrogarea pensiilor speciale, însă Curtea Constituțională a considerat că un drept câștigat nu poate fi abrogat. A rămas această singură soluție, impozitarea/taxarea lor. În Comisia de buget-finanțe, comisie raportoare și din care fac și eu parte, parlamentarii PNL și PSD au avansat amendamentul comun care a produs consensul necesar pentru a trimite spre aprobarea plenului Parlamentului un raport de aprobare a legii de modificare a Codului special, în vederea taxării pensiilor speciale. Și plenul Camerei Deputaților a aprobat”, a scris Neagu, pe pagina sa de socializare.

    Trimite prin e-mail