miercuri, 10 iunie 2020

Publicat la 6/10/2020 11:57:00 a.m. de

Final „într-un picior“. Uhrin ar putea lua loc pe banca Gazului direct de la aeroport

Criza generată de pandemia de coronavirus lasă urme grele și-n fotbalul medieșean. Gaz Metan Mediaș încearcă să pună capăt onorabil unui campionat bun, aproape într-un picior, după plecarea  antrenorului Edi Iordănescu, posibil și a mai multor jucători. 

foto: facebook Gaz Metan Mediaș
Discuțiile au pornit de la prelungirea contractelor pentru perioada ultimelor 8 etape rămase de disputat, dar și pe valoarea celor propuse pentru sezonul viitor. Deoarece parte din firmele care asigurau bugetul echipei întâmpină probleme serioase datorită crizei financiare apărute în pandemie, cu scăderea comenzilor, angajați în șomaj tehnic, nimeni n-a putut în acest moment să avanseze o sumă pentru noul sezon. În aceste condiții, Edi Iordănescu și 9 jucători aflați la final de contract au spus la un moment dat pas, nemulțumiți de buget. Antrenorul a plecat, câțiva jucători sunt pe picior de plecare.

La masa discuțiilor, pe baze reale

Într-o declarație publică pe pagina de socializare a clubului Gaz Metan Mediaș, președintele Ioan Mărginean a ținut să aducă lămuriri. Mai ales că de două săptămâni, în lipsă de fotbal, publicațiile print și online, precum și televiziunile de sport au făcut o adevărată telenovelă din plecarea antrenorului și a jucătorilor din Mediaș. „Unde e scandalul monstru la Gaz Metan Mediaș? Am avut o discuție cu jucătorii. Au varianta A - să reziliem pe cale amiabilă, au varianta B - să stea până la finalul contractului, care mai au 20 de zile sau respectiv 22 și…de prelungire, să ne așezăm la masă, PE BAZE REALE. Trebuie să ne scădem bugetul dacă nu reușim să facem rost de sponsorizări, că nu suntem nebuni să intrăm singuri cu capul la șina trenului, dacă nu avem buget mai mare să ne mărim cheltuielile“, a menționat Ioan Mărginean.

Pe bancă, direct de la aeroport

În criză, Gaz Metan și-a asigurat serviciile cunoscutului Dušan Uhrin Jr., până în martie la Dinamo București. Acesta, dar și membrii staff-ului său au intrat în perioada de carantină impusă de legislația românească și vor lua contact cu echipa din 15 iunie. Uhrin ar putea lua loc pe banca Gazului direct de la aeroport. „Antrenorul a fost propus administratorului judiciar, administratorul judiciar a vizat contractul, rămâne să îl înregistrăm la Ligă. Domnul Dusan Uhrin, după o perioadă în care trebuie să facă trei teste în 14 zile, care le face în Cehia, poate să vină să intre în anturajul echipei. Pe data de 15, la ora 14,30, aterizează la București, cu toate testele făcute, și poate să ia contact cu echipa, respectiv să stea pe bancă la meciul cu Astra Giurgiu“, a arătat Ioan Mărginean.
Dusan Uhrin le-a mai antrenat în România pe Poli Timișoara, CFR Cluj și Dinamo. Ultima experiență a fost la clubul din Ștefan cel Mare, unde a activat din august 2019 până în martie 2020.

Lot întinerit pentru final

Cel mai probabil, Gaz Metan va încheia sezonul cu mulți jucători tineri în lot, însă reorganizarea după acest „cutremur“ începe chiar din 15 iunie. „Noi avem acum avem prilejul, prin plecarea mai multor jucători, care sunt la final de contract, să aducem jucători mai ieftini și poate mai de perspectivă și mai buni sau măcar la nivelul celor care au fost. La noi 14 – 15 jucători sunt în continuare, la echipă avem continuitate, noi trebuie să aducem jucători pe posturile deficitare, pe care îi urmărește noul antrenor. El stând în Praga, stând în Cehia, el urmărește acum, pentru posturile deficitare, jucători. Rămâne ca, după data de 15, să începem, că avem perioada de transferări până în 15 septembrie s-ar părea, poate mai mult, rămâne să ne reorganizăm. Pe baze reale“, a ținut să precizeze Ioan Mărginean. 
„Sunt un învingător. Am luat echipa din faliment, din B, am promovat-o în A, cu diferiți antrenori cu care am avut relații foarte bune, cele mai bune cu Cristi Pustai, apoi cu Teja, am obținut rezultate foarte bune și în Liga I, locul 10, locul 8, locul 7. Acuma, avem un loc 6, pe care vrem să-l îmbunătățim“, a arătat Ion Mărginean, președintele clubului Gaz Metan. 
Cere sprijinul suporterilor

După modelul mai multor cluburi, Gaz Metan scoate la vânzare bilete virtuale, la prețul de 5 lei, pentru primul meci acasă. O măsură prin care caută să vadă cât de iubită e echipa medieșeană, cât de importantă e pentru suporterii care îi urmăresc evoluția în teren și-n afara lui. Banii vor merge la copii și juniori. „O să dăm primul test suporterilor din Mediaș, tuturor oamenilor de bine, prin bilete virtuale la primul meci pe care îl jucăm acasă, dacă nu mă înșel, cu FC Botoșani. Și aș dori, pe această cale - toată lumea mi-a cerut să vindem bilete online -, să vedem și care e feed-back-ul oamenilor care iubesc fotbalul la Mediaș. Cu cei 5 lei, cu care își cumpără un bilet virtual. Banii vrem să îi orientăm, totul, la șeful Centrului de copii și juniori, Costel Hanc, care e o persoană respectabilă și de-o viață la Mediaș, ca să putem să începem activitatea și la copii și juniori, când se relaxează situația“, a declarat Ioan Mărginean.

1-6, la Cluj

Problemele din cadrul clubului, cu lotul nemulțumit și fără antrenor, s-au resimțit în primul meci al gaziștilor, de la întreruperea campionatului în martie. Gaz Metan a pierdut luni amicalul cu CFR Cluj, în deplasare, scor 6-1. „Djokovic a deschis scorul pentru CFR în minutul 5. Ioan Hora a avut ocazia egalării în minutul 13, însă șutul său din 16 metri a fost apărat de Arlauskis. De altfel, meciul a fost echilibrat în prima jumătate de oră. Același Djokovic a dus scorul la 2-0 cu un șut de la aproximativ 25 metri în minutul 30, iar peste cinci minute Bordeianu a stabilit scorul pauzei, 3-0 pentru formația campioană. Ciprian Deac și Vinicius au marcat două goluri într-un interval de patru minute, 62, respectiv 65, iar Chipciu a marcat și el în minutul 77. Golul de onoare pentru Gaz Metan a fost marcat de Romeo Roberto în minutul 90“, potrivit paginii de  socializare a clubului Gaz Metan Mediaș.

Liga I revine de vineri

Liga 1 revine după o pauză de 3 luni și trei zile. Se va relua vineri, 12 iunie, ora 20, cu meciul Universitatea Craiova - FC Botoşani. Gaz Metan închide etapa, cu un meci în deplasare, la Astra Giurgiu.

Programul complet al etapei a 3-a din play-off, respectiv play-out:

Vineri, 12 iunie
Ora 20.00 Universitatea Craiova - FC Botoșani

Sâmbătă, 13 iunie
Ora 14.30 FC Voluntari - Academica Clinceni
Ora 17.00 Sepsi OSK - FC Hermannstadt 
Ora 20.00 Dinamo București - Chindia Târgoviște

Duminică, 14 iunie
Ora 17.00 FC Viitorul - Politehnica Iași
Ora 20.00 CFR Cluj - FCSB

Luni, 15 iunie
Ora 20.00 Astra Giurgiu - Gaz Metan Mediaș

    Trimite prin e-mail