joi, 25 iunie 2020

Publicat la 6/25/2020 11:01:00 a.m. de

„Big Brother“, pentru siguranța cetățenilor


Consilierii locali sunt chemați să voteze astăzi, în ședința ordinară pe luna iunie, două proiecte care se referă la siguranța medieșenilor și a bunurilor de pe domeniul public. Ședința se desfășoară în sistem videoconferință, de la ora 16.


Municipalitatea pune ochii pe răufăcători, prin intermediul Poliției Locale și a Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu. Astfel, unul dintre proiectele de hotărâre de pe ordinea de zi prevede darea în administrarea Direcției Poliția Locală Mediaș, începând cu data de 1 iulie 2020, pe perioadă nedeterminată, a bunurilor reprezentând sisteme de supraveghere video, precum și stații de emisie-recepție, cuprinse în domeniul public al Municipiului Mediaș.


Camere de supraveghere

Astfel, Poliția Locală va fi cu ochii pe medieșeni prin cele 3 camere montate în Centrul Vechi, (P-ța Regele Ferdinand I nr. 16, P-ța Regele Ferdinand I nr. 1 și str. George Enescu nr. 11), prin sistemul de supraveghere video din Parcul Vitrometan și sistemul de supraveghere video din zona Mihai Eminescu (intersecție str. St. L. Roth cu str. M. Eminescu, Piața Prim-Com, parc str. C. Brâncoveanu, Pod Târnava Mare și str. Stadionului).
Totodată, municipalitatea propune prelungirea duratei contractului de comodat încheiat între Municipiul Mediaș și Inspectoratul de Poliție al Județului Sibiu privind atribuirea în folosință gratuită a sistemului de supraveghere video din apropierea stației CFR Mediaș și a camerei fixe Dome – de pe strada Unirii.

    Trimite prin e-mail