vineri, 22 mai 2020

Publicat la 5/22/2020 10:45:00 a.m. de

Schimbare la șefia Casei de Asigurări de Sănătate


Conducerea Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Sibiu a fost preluată de economista Mihaela Mirela Curtean, până acum șef Serviciu Evidență Asigurați, Carduri și Concedii Medicale.

 Vasile Spinean a fost demis din funcția de director general, deși mai avea un an de mandat, împreună cu șefii tuturor Caselor de Sănătate județene, ca urmare a unor modificări legislative făcute de Guvern în ultimele două săptămâni și apărute acum în Monitorul Oficial.

Într-un mesaj transmis presei locale, Spinean și-a exprimat convingerea că „pacientul trebuie așezat în centrul preocupărilor sistemului de sănătate, prin îmbunătățirea constantă a calității actului medical și a condițiilor de acordare a acestuia, precum și printr-o comunicare corectă și promptă cu toți actorii din acest sector deosebit de important al societății românești“.

Președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătătate este sibianca Adela Cojan, fost director executiv la Spitalul Polisano din Sibiu.

Cojan este medic primar în sănătate publică și management sanitar, conferențiar la Facultatea de Medicină „Victor Papilian“ din Sibiu și a condus Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Sibiu între 2005 și 2009 și din 2009 până în 2012.

    Trimite prin e-mail