marți, 26 mai 2020

Publicat la 5/26/2020 10:27:00 a.m. de

Minor cercetat penal, după accident pe un drum de hotar de lângă Biertan


Un minor de 16 ani a fost implicat într-un eveniment rutier pe un drum de hotar, în afara localității Biertan. După accident, a părăsit locul fiind identificat la scurt timp. A suferit vătămări corporale, împreună cu alte trei persoane aflate în mașină. Nu consumase băuturi alcoolice, dar a este cercetat acum penal pentru săvârșirea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și părăsirea locului accidentului.


„La data de 25.05.2020, în jurul orei 16,00, un minor de 16 ani a fost implicat într-un autoaccident rutier, intrând cu mașina într-un cap de pod.
Polițiștii rutieri, în urma cercetărilor și investigațiilor efectuate, au stabilit următoarele: minorul, în vârstă de 16 ani, domiciliat în Biertan, în timp ce conducea un autoturism pe un drum de hotar, asfaltat, în afara localității Biertan, având direcția de deplasare Biertan înspre Hula Richișului, în apropierea unui saivan de animale, nu adaptează viteza într-o curbă ușoară la stânga, semnalizată corespunzător, pierde controlul asupra direcției de deplasare și părăsește partea carosabilă prin partea dreaptă a părții carosabile, pe sensul său de mers și intră într-un cap de pod. După producerea evenimentului rutier a părăsit locul accidentului, fiind identificat ulterior de către polițiști.
În urma accidentului rutier a rezultat vătămarea corporală a conducătorului auto și a altor 3 pasageri din autoturism.
Minorul nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.
Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și părăsirea locului accidentului, fapte prevăzute de art. 196 alin. 1și 2, art. 335 alin. 1 și art. 338 alin. 1 din Cod Penal.“, se arată în comunicatul IPJ Sibiu.

    Trimite prin e-mail