joi, 7 mai 2020

Publicat la 5/07/2020 09:42:00 a.m. de

Liber la picnic, după 15 mai! Cu respectarea regulilor


Ministrul de Interne, Marcel Vela, a venit cu noi precizări şi răspunsuri referitoare la ridicarea restricţiilor de circulaţie şi noile reguli valabile după 15 mai, dată de la care preşedintele Klaus Iohannis a decis  să nu mai prelungească starea de urgenţă.


O astfel de precizare se referă la modul în care românii vor putea să iasă la picnic sau iarbă verde, după ridicarea restricţiilor.

Putem merge la iarbă verde în afara localității?

Un cetăţean l-a întrebat, astfel, pe Marcel Vela dacă „putem merge, începând cu data de 15 mai, la iarbă verde, având în vedere că ieşim din localitate, la vreo 5 kilometri?”.

„Puteţi merge, începând cu 15 mai, unde doriţi dumneavoastră, evident respectând regulile impuse în ordonanţele militare, care vor fi preluate în decizia Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă”, a răspuns Marcel Vela.

Ministrul a mai precizat că, în acest caz, trebuie „să păstraţi distanţa socială, să aveţi materiale de protecţie şi să îndepliniţi toate condiţiile care ţin de igiena personală: să vă spălaţi des pe mâini şi să faceţi tot ce aţi făcut până acuma, pentru a opri răspândirea noului coronavirus”.

De asemenea, după 15 mai, declaraţiile pe proprie răspundere nu vor mai fi necesare, a mai spus ministrul. Totuşi, la întâlnirile cu prietenii, trebuie evitată formarea grupurilor mai mari de trei persoane şi respectată distanţa socială.

    Trimite prin e-mail