luni, 4 mai 2020

Publicat la 5/04/2020 10:02:00 a.m. de

Investiții antistres în Vitrometan


Municipalitatea continuă investițiile în cartierele orașului. Unul dintre șantierele deschise recent se află chiar în spatele Bisericii de pe strada Sebeșului, din Vitrometan. În două luni, copiii de aici se vor bucura de cel mai modern loc de joacă din oraș. În imediata apropiere, pe Blajului, nr. 4, vom avea în sfârșit bazinul școlar de care s-a tot vorbit în ultimii 10 ani. Luna trecută a avut loc licitația pentru proiectare, iar acum ofertantul se află în faza de evaluare.

Cu tiroliană

Buldozerele au decopertat săptămâna trecută terenul din cartierul Vitrometan destinat plimbării câinilor, pentru a face loc unui loc de joacă mult mai mare, complet reabilitat și modernizat. Cel mai mare din cartier, cu tartan, pentru a evita accidentările, o tiroliană pe o lungime de 25 de metri, aparate de joacă noi, pistă de alergare, aparate de fitness, dar și mai multe zone verzi cu rulouri de gazon și sistem de irigat. „Îmi doresc să fie un nou loc de joacă, în primul rând, pe placul copiilor, dar și al părinților și bunicilor. Am renunțat pentru moment la acel spațiu care era destinat câinilor, iar acel spațiu îl vom muta în altă parte“, a declarat primarul Gheorghe Roman, prezent la începerea lucrărilor. 

Program în derulare

Dacă activitatea nu va fi perturbată în următoarea perioadă de măsuri în cadrul stării de urgență, lucrarea ar trebui să fie finalizată în 2 luni. Investiția face parte din programul de amenajare a unor locuri de joacă moderne în toate cartierele din oraș demarat de municipalitate anul trecut. Până acum au fost amenajate două locuri de joacă în Gura Câmpului, apoi în cartierul După Zid. „Trebuie să ținem cont că în cartierul Vitrometan sunt foarte mulți copii, iar aceștia, atunci când va expira Ordonanța Militară, vor avea nevoie de astfel de locuri de relaxare. Cred că, pe parcursul acestei veri, lucrarea se va încheia și atunci, împreună cu medieșenii care locuiesc în zonă, ne vom bucura și de această lucrare pe care administrația locală a derulat-o“, a declarat primarul Gheorghe Roman.

Bazin de înot

O veste bună pentru locuitorii din Vitro, dar și pentru toți medieșenii, este „mișcarea“ proiectului pentru construcția Bazinului de înot didactic - proiect pilot“,  pe strada Blajului nr. 4A, în curtea Școlii Gimnaziale „Constantin Ioan Motaș“. Luna trecuta a avut loc licitația pentru „Proiectare – faza adaptare la amplasament, execuție lucrări și asistență tehnică din partea proiectantului pe perioada execuției lucrărilor.
Investiția urmează să fie realizată de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, prin Compania Națională de Investiții. Predarea amplasamentului către minister a avut loc prin votul Consiliului Local Mediaș din luna ianuarie.

Proiectul Bazinului, în cifre

Valoarea estimată este de 7.574.167,54 lei fără tva, fiind compusă din:
Capitolul 1 – Cheltuieli pentru obținerea și amenajarea terenului = 362.980,28 lei; Capitolul 3 – Cheltuieli pentru proiectare și asistența tehnică a proiectantului = 173.506,82 lei; Capitolul 4 - Cheltuieli pentru investiția de bază = 6.871.975,52 lei; Capitolul 5 – Subcapitolul 5.1 Organizare de șantier = 165.704,92 lei;

    Trimite prin e-mail