miercuri, 20 mai 2020

Publicat la 5/20/2020 12:12:00 p.m. de

CSM Mediaș. Punct și de la capăt

Echipa de baschet CSM Mediaș a încheiat forțat actuala ediție de campionat, după decizia Federației Română de Baschet, care a înghețat primele două ligi naționale, fără să atribuie titlurile de campioane.

sursa foto: facebook CSM Mediaș

„Consiliul Director al Federației Române de Baschet a hotărât anularea sezonului 2019/2020.
🏀 A fost un sezon în care am avut parte de multe meciuri frumoase, meciuri decise în ultima secundă și multe surprize reușite de echipa noastră. Am avut parte de o echipă minunată și de un public care ne-a susținut mereu.
🔵 Mulțumim tuturor pentru susținere și să ne revedem cu bine! Hai CSM!“, este mesajul postat pe pagina de socializare a clubului medieșean.

În momentul întreruperii campionatului datorită măsurilor impuse după instituirea stării de urgență, ca urmare a pandemiei de Covid-19, CSM Mediaș juca în Grupa Galbenă, unde ocupa locul 5, cu 6 puncte în 5 partide (1 victorie și 4 înfrângeri), după BCMU FC Arges Pitești, SCMU Craiova, CSO Voluntari și CS Municipal Galați și înaintea CSM 2007 Focșani.

12 victorii, 7 înfrângeri

De-a lungul sezonului 2019-2020, CSM Mediaș a jucat 19 partide, câștigând 12 și înregistrând 7 înfrângeri. Printre remarcați figurează Titus Nicoară – cel mai bun marcator medieșean (203 cm, 100 kg, 32 ani), cu 16.3 puncte pe meci, totodată cel mai bun recuperator din lotul CSM, cu 9 recuperări pe meci, precum și Popa Calotă (189 cm, 35 years), cel mai bun pasator din echipa noastră, cu 5,3 pase decisive pe meci, potrivit potrivit frbaschet.ro.   

Risc epidemiologic ridicat

Decizia Federației Române de Baschet vine la o zi după ce și FR Handbal a stabilit încheierea sezonului 2019-2020 fără acordarea titlurilor de campioană. Ambele măsuri vin în contextul în care, săptămâna trecută, Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a anunţat, într-o conferinţă de presă, că sporturile practicate în spaţii închise au un risc epidemiologic ridicat şi nu este posibilă în acest moment redeschiderea lor.

    Trimite prin e-mail