luni, 18 mai 2020

Publicat la 5/18/2020 03:52:00 p.m. de

Ce reguli trebuie să respecți când circuli cu taxi-ul, în starea de alertă


Autoritățile au impus noi reguli pentru clienții și șoferii taximetrelor, pe întreaga perioadă a stării de urgență. Ce reguli trebuie să respecți când circuli cu taxi-ul, în starea de urgență.


Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, și ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, au emis Ordinul nr. 984/829/15.05.2020, publicat în Monitorul Oficial nr. 404 din 16 mai, în care sunt prevăzute obligațiile transportatorilor în perioada stării de urgență, pentru fiecare tip de transport: rutier, aerian, naval, feroviar. 
Ordinul prevede o serie de măsurile pentru prevenirea contaminării cu noul virus SARS-CoV-2 și pentru asigurarea desfășurării activităților în condiții de siguranță sanitară în domeniul transporturilor.

Ordinul de Ministru Nr.984/829/15.05.2020 prevede următoarele reguli și măsuri pentru transportul în regim de taxi și alternativ:
- transportul pasagerilor se efectua doar pe locurile din spate;

- conducătorul auto va fi dotat măști și dezinfectant de tip biocid;

- se va delimita spațiul dintre conducătorul auto și pasageri,

- pasagerii au obligația de a veni la locul de îmbarcare cu mască de protecție și de a purta masca de protecție la urcarea în vehicul și pe toată durata călătoriei;

- utilizarea mănușilor de către șofer în cazul mânuirii bagajelor clientului sau interacțiunii cu alte persoane (agenți control, etc.) este obligatorie precum și dezinfectarea mâinilor, după îndepărtarea mănușilor într-o pungă special destinată;

- igienizarea și dezinfectarea interiorului autoturismului este obligatorie în fiecare zi;

- se vor utiliza cu precădere plățile electronice.

    Trimite prin e-mail