miercuri, 22 aprilie 2020

Publicat la 4/22/2020 02:14:00 p.m. de

Venituri reduse la Primăria Mediaș


Sporuri, indemnizații și salarii reduse cu 10 la sută. Banii economisiți merg la Unitatea de Asistență Medico-Socială, Căminul de bătrâni și Spitalul Municipal Mediaș. Totodată, a început etapa a doua de dezinfecție a tuturor scărilor de bloc.


Primarul Gheorghe Roman a declarat astăzi, în cadrul unei videoconferințe de presă, că va trimite spre aprobare, în următoarea ședință ordinară a Consiliului Local, un proiect de hotărâre ce prevede diminuarea cu 10% a sporului de condiții periculoase sau vătămătoare de muncă pentru toți angajații Primăriei. „Având în vedere că salariul meu și cel al domnișoarei viceprimar sunt stabilite la nivel central, și nu prin hotărâre de consiliul local, în semn de solidaritate am decis ca și salariile noastre să fie reduse tot cu 10%. Nu nu ultimul rând, le-am propus consilierilor local să accepte și ei reducerea indemnizației lor cu același procent. În plus, direcțiile a căror activitate s-a diminuat semnificativ vor lua măsuri referitoare la gestionarea personalului“, a dezvăluit primarul Gheorghe Roman.

Potrivit edilului șef, banii economisiți prin această măsură vor fi transferați de la bugetul local către Unitatea de Asistență Medico-Socială, Căminul de bătrâni și către Spitalul Municipal Mediaș.


Declarația primarului Gheorghe Roman cu privire la proiectul ce prevede, printre altele, diminuarea cu 10% a sporului de condiții periculoase sau vătămătoare de muncă pentru toți angajații Primăriei Mediaș.

„Poate mai mult ca oricând consider că în acest moment este important să gândim și să distribuim bugetul local pentru a răspunde nevoilor create de noul coronavirus, dar și pentru a continua lucrările din oraș. Pe lângă măsurile pe care le-am luat încă de la începutul crizei, am considerat oportun ca în următoarea ședință ordinară a Consiliului Local să trimit spre aprobare un proiect ce prevede diminuarea cu 10% a sporului de condiții periculoase sau vătămătoare de muncă pentru toți angajații Primăriei.
Având în vedere că salariul meu și cel al domnișoarei viceprimar sunt stabilite la nivel central, și nu prin hotărâre de consiliul local, în semn de solidaritate am decis ca și salariile noastre să fie reduse tot cu 10%. Nu nu ultimul rând, le-am propus consilierilor local să accepte și ei reducerea indemnizației lor cu același procent. În plus, direcțiile a căror activitate s-a diminuat semnificativ, vor lua măsuri referitoare la gestionarea personalului. Din economia făcută astfel vor fi transferați bani de la bugetul local către Unitatea de Asistență Medico-Socială, Căminul de bătrâni și către Spitalul Municipal Mediaș“

„Vă îndemn să stați acasă“

În altă ordine de idei, edilul șef s-a arătat bucuros că medieșenii au înțeles obligativitatea de a respecta măsurile impuse pentru împiedicarea răspândirii și contaminării cu noul coronavirus, iar Sărbătorile Pascale au trecut fără incidente majore în oraș. A îndemnat totodată la prudență. „Consider că nu este momentul să ne relaxăm așa că, deși știu că este greu, vă îndemn în continuare să stați acasă și să respectați toate normele de igienă și de viață socială impuse de către autorități“, a spus Gheorghe Roman.

Se reiau intervențiile în scările de bloc

Edilul șef a arătat că administrația locală continuă lupta cu COVID 19 prin acțiuni de dezinsecție a locurilor publice: stații de autobuz piață, străzi sau alte zone intense circulate. „În același timp, de astăzi (n.r. – miercuri 22 aprilie) începe etapa a doua de dezinfecție a tuturor scărilor de bloc, conform programului care este făcut public. Cu această ocazie, vor fi reîncărcate cu dezinfectant toate dispozitivele montate în scările de bloc din Mediaș“, a arătat primarul municipiului Mediaș.
Totodată, Gheorghe Roman a anunțat că municipalitatea a primit combinezoane de protecție. „Mulțumesc reprezentanților Crucii Roșii din Sibiu care ne-au donat 350 de combinezoane. Acestea vor fi distribuite către Unitatea de Asistență Medico – Socială, Căminul de Bătrâni, dar și către medicii de familie care solicită acest lucru“.

Gheorghe Roman l primarul municipiului Mediaș

„Cred că fiecare medieșean ar trebui să fie recunoscător cadrelor medicale pentru activitatea depusă și în această perioadă. Noi, la nivel de administrație locală, încercăm să le sprijinim atât prin oferirea de locuri de cazare, cât și prin acțiunile pe care le facem pentru protejarea eficientă a acestora.“

    Trimite prin e-mail