vineri, 10 aprilie 2020

Publicat la 4/10/2020 06:47:00 p.m. de

Suntem mai aproape unii de alții ca niciodată!


„Primăvara asta, noi nu ne ținem în brațe. Ne ținem în suflet. Acolo e cald mereu :-)“


Comunitatea agnițenilor și hârtibăcenilor de pretutindeni merită felicitări. Grație unor oameni inimoși, în câteva săptămâni a reușit să strângă fonduri și să achiziționeze echipament pentru semenii lor din Agnita, pentru cei din prima linie. Ieri, la Agnita s-au împărțit combinezoane, măști de protecție, dar mai ales zâmbete.  

Criza în care ne aflăm cu toții din cauza coronavirusului Covid 19 scoate tot ce e mai bun din oameni. Există printre noi semeni care ies în evidență, în special în astfel de momente, prin faptele lor. Sunt mici eroi, prin felul în care luptă să-și ajute comunitatea. Sunt cei pe care ar trebui să îi respectăm și să îi iubim și după ce vom ieși din case în siguranță. Trebuie să le fim recunoscători pentru că, prin eforturile și dăruirea lor, în aceste zile salvează vieți. Poate chiar a mea. Sau a ta!

Echipamente noi, la Agnita

Ieri dimineață, la Agnita a fost sărbătoare. Medici, ambulanțieri, polițiști, oameni aflați în prima linie cu necruțătorul Covid 19, au intrat în posesia mult așteptatelor echipamente de protecție. Au zâmbit și au mulțumit frumos. De azi se simt ceva mai siguri atunci când intră în tură.
Bucurie au simțit și o mână de agnițeni, foști agnițeni, ori locuitori ai Văii Hârtibaciului, care s-au zbătut în ultimele săptămâni să ne fie tuturor bine. „În dimineața aceasta am retrăit în gând copilăria, când părinții se bucurau de bucuria noastră, atunci când găseam cadourile la sărbători și da, era așa frumos că-i știam lângă mine... și pe mine alături de ei!“, își descrie sentimentele unul dintre voluntari, după ce a împărțit echipamentele.


Bucuria voluntarilor a fost dezvăluită celor din case prin intermediul rețelelor de socializare:


„Jurnal de voluntariat: 10 aprilie 2020

Primăvara asta, noi nu ne ținem în brațe. Ne ținem în suflet. Acolo e cald mereu :-)

După două săptămâni de căutări neobosite și de vânătoare neîncetată de stocuri - cel mai des epuizate - , zi și noapte, ne bucurăm să vă anunțăm că am reușit împreună să strângem ECHIPAMENTUL COMPLET de imediată necesitate pentru cei din linia întâi: combinezoane, măști, ochelari de protecție, viziere, mănuși, botoșei, dezinfectant... !

Toate acestea se alătură materialelor care au fost deja donate, a celor care au fost predate săptămâna trecută - https://www.facebook.com/groups/2531028907137657/permalink/2536708546569693/
și a celor care sunt trimise de agnițenii din Germania -https://www.facebook.com/groups/2531028907137657/permalink/2539701262937088/?__tn__=-R!

În dimineața aceasta am retrăit în gând copilăria, când părinții se bucurau de bucuria noastră, atunci când găseam cadourile la sărbători și da, era așa frumos că-i știam lângă mine... și pe mine alături de ei!

#reușimîmpreună“, 

este mesajul postat, astăzi, pe pagina Podișul Hârtibaciului: Oameni - Locuri- Fapte.


    Trimite prin e-mail