miercuri, 15 aprilie 2020

Publicat la 4/15/2020 10:09:00 a.m. de

Străzi date „la cheie“


Municipalitatea se ține de graficul propus pentru lucrările programate în această primă parte a anului. Tocmai au fost finalizate lucrările pe străzile Sticlei și Școlii, prin turnarea de covor asfaltic, reamenajarea trotuarelor și amenajarea de parcări acolo unde a fost posibil. „Tușa finală“ închide o investiție mai amplă, cele două străzi beneficiind și de reabilitarea rețelei de apă și de canalizare menajeră.


Termene respectate

Primarul Gheorghe Roman anticipa, în luna februarie, la reluarea lucrărilor pe aceste două artere din cartierul Vitrometan, după perioada de iarnă, că investiția va fi finalizată în 2 luni. „Pe cele două artere din cartierul Vitrometan s-au desfășurat lucrări de reabilitare a rețelei de apă și de canalizare menajeră. Pe străzile Sticlei și Școlii, proiectul a mai cuprins reamenajarea trotuarelor, amenajarea de parcări acolo a fost posibil și turnarea de covor asfaltic. De asemenea în prezent se lucrează pe strada Titus Andronic, actuala centură a orașului, dar și pe alte străzi din cartierele Moșnei și Gura-Câmpului“, a informat ieri Primăria municipiului Mediaș.


„Vom continua aceste lucrări, dar în acelaşi timp vom începe şi altele, atât cât legal ne este permis şi cât firmele cu care administraţia publică locală a încheiat contracte nu îşi sistează activitatea. Vă mulţumesc tare mult atât pentru înţelegere, cât şi pentru susţinerea dumneavoastră constantă”, a transmis edilul-şef Gheorghe Roman.

În aproape toate cartierele

Practic, în municipiul de pe Târnava Mare se lucrează în aproape toate cartierele. Chiar dacă a fost decretată starea de urgenţă, contractorii municipalităţii fac eforturi pentru a-şi respecta obligaţiile. Astfel, se toarnă covoare asfaltice pe strada Ulmului, se amenajează trotuare pe mai multe străzi din cartierul Moşnei şi Gura-Câmpului, iar în zona podului mare sunt amenajate zone de protecţie prin montarea de panouri fonice.

Șantiere deschise

În această perioadă se amenajează trotuare pe străzile Stefan Bathory şi Fagului. O altă locaţie cu un şantier deschis este Aleea Sovata din cartierul Gura-Câmpului. Aici se reamenajează trotuarele, parcările şi se toarnă asfalt. Parcări şi covor asfaltic se vor realiza şi pe Aleea Borsec, iar pe strada Feleac, pe lângă amenajarea locurilor parcare şi turnarea covorului asfaltic, se vor reabilita şi trotuarele. De asemenea, în zona străzii Aviaţiei se efectuează lucrări se modernizare a reţelei de canalizare pluvială, iar un alt şantier deschis este cel de pe strada Michael Weiss, din zona centrală a oraşului.
În paralel, se fac o serie de lucrări de investiţii la Autogara Mediaş, care a fost cumpărată de municipalitate, dar şi la mai multe unităţi de învăţământ din oraş. Un alt obiectiv de investiţii vizează amenajarea unor zone de protecţie la trotuar prin montarea de panouri fonice.
O zonă în care se lucrează este și cea a podului peste râul Târnava Mare, în proximitatea străzilor Carpaţi şi Baznei.

    Trimite prin e-mail