miercuri, 15 aprilie 2020

Publicat la 4/15/2020 04:54:00 p.m. de Anonim

Speranță pentru 100.000 de pacienți. 2,2 mil. doze de hidroxiclorochină ajung în România

2,2 milioane de doze de sulfat de hidroxiclorochină (HQS) intră începând de joi, 16 aprilie, în depozitele CN Unifarm.Terapia – o companie Sun Pharma (Terapia), anunță că, începând cu 16 aprilie, o donație de 200 mii de doze de sulfat de hidroxiclorochină (HQS) intră în depozitele Unifarm SA, urmând ca până la sfârșitul săptămânii să mai fie adusă o cantitate de 2 milioane de doze.
„Ne-am mobilizat foarte repede, în contextul în care acest medicament este extrem de greu de procurat, pentru că există o cerere imensă la nivel mondial datorită unor studii încurajatoare privind eficienţa lui în tratamentul COVID-19”, a declarat dr. Dragoş Damian, director general Terapia Cluj.

Salvare pentru 100.000 de pacienți

Cele 2,2 milioane de tablete de sulfat de hidroxiclorochină (HQS) a 200 mg reprezintă cantitatea necesară pentru circa 100 mii de pacienți, conform recomandărilor protocolului terapeutic din 23 martie 2020 al Ministerului Sănătăţii.
„La aducerea acestui transport de la SUN Alkaloida Ungaria am lucrat împreună cu specialiștii din Guvernul României, Direcția Politica Medicamentului din Ministerul Sănătății, Agenția Națională a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale şi CN Unifarm, cărora le mulțumim pentru că au facilitat în cel mai scurt timp formalitățile legate de importul acestui medicament”, a completat oficialul Terapia.

500.000 de cutii de Paracetamol fabricate lunar

Terapia a făcut până în prezent donații și sponsorizări în valoare de peste 500.000 de euro către spitalele și instituțiile care se află în prima linie a luptei împotriva coronavirusului, bani care sunt utilizați la procurarea echipamentelor necesare personalului medical.
„Parteneriatul nostru cu sistemul sanitar nu se oprește însă aici. Ne pregătim ca până la mijlocul lunii august să aducem în ţară 1.000 kg de materie primă de sulfat de hidroxiclorochină (HQS), care să fie utilizată ca rezervă pentru fabricarea medicamentului, dacă situația o va cere. De asemenea, fabricăm şi punem pe piață lunar circa 500.000 de cutii de Paracetamol în 3 forme de prezentare și stăm la dispoziția autorităților pentru a fabrica sau importa și alte preparate necesare în lupta împotriva pandemiei”, a adăugat Dragoș Damian.

Terapia – o companie SUN PHARMA, este cel mai mare producător de medicamente din România (Cegedim, IQVIA, unităţi, 2019; KeysFin, valoare, 2018). Din luna martie 2015, a devenit parte a Sun Pharma, o organizație bazată pe cercetare şi dezvoltare care reunește 42 de situri de producție, în care se fabrică peste 2.000 de medicamente inovative, generice si OTC ce sunt distribuite în peste 100 de țări, prin implicarea a mai mult de 32.000 de angajați la nivel global.
    Trimite prin e-mail