sâmbătă, 18 aprilie 2020

Publicat la 4/18/2020 09:47:00 p.m. de

Sfânta Lumină a ajuns la Sibiu


„Şi în acest an Sfânta Lumină a fost adusă cu o aeronavă de la Ierusalim la Bucureşti, prin grija Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, pentru a fi împărţită credincioşilor români spre bucurie şi comuniune duhovnicească. Sfânta Lumină a fost adusă în această seară şi la Sibiu, cu o aeronavă care a decolat de la Bucureşti şi a adus Sfânta Lumină în câteva oraşe din Transilvania, prin grija domnilor Mircea şi Sorin Leţiu.



Delegaţia Arhiepiscopiei Sibiului care a adus Sfânta Lumină de la Aeroportul Internaţional din Sibiu la Catedrala mitropolitană a fost condusă de vicarul-administrativ al eparhiei, arhimandritul Ioachim Tomoiagă, alături de eclesiarhul Catedralei sibiene, protosinghelul Emilian Man. La aeroport au primit Sfânta Lumina şi delegaţiile altor eparhii şi preoţi.

Mulţi preoţi de la bisericile din Sibiu şi împrejurimi au primit Sfânta Lumină la Catedrala mitropolitană, de unde o vor împărţi credincioşilor din comunităţile parohiale, cu sprijinul voluntarilor, aşa cum prevede acordul dintre Patriarhia Română şi Ministerul Afacerilor Interne şi respectând toate măsurile de igienă impuse în această perioadă de carantină.

La Catedrala mitropolitană, cei doi preoţi amintiţi au oficiat o slujbă de mulţumire.“
(sursa: Mitropolia Ardealului)

    Trimite prin e-mail