miercuri, 8 aprilie 2020

Publicat la 4/08/2020 03:45:00 p.m. de

Salarii diminuate sau disponibilizări, la Primăria Mediaș


Criza economică bate la ușa administrațiilor locale. La Mediaș, se va diminua fondul de salarii. „La începutul săptămânii viitoare, voi convoca în regim de urgență o ședință extraordinară a Consiliului Local, unde le voi cere consilierilor să hotărască asupra măsurilor ce se impun a fi luate pentru diminuarea fondului de salarii la nivelul administrației locale“, a declarat, astăzi, primarul Gheorghe Roman.


Primarul Gheorghe Roman a făcut astăzi noi declarații publice privind măsurile luate de municipalitate în contextul stării de urgență decretate pe întreg teritoriul României și a Ordonanțelor Militare, privind acțiunile coordonate de Primăria Mediaș pentru buna funcționare a activității, dar și declarații cu privire la situația economică în care se află, în acest moment, municipiul Mediaș.

Din păcate, edilul șef a arătat că bugetul local este deja afectat serios, ca urmare a decis să propună, ca măsură imediată, diminuarea fondului de salarii la nivelul administrației locale. „Cu regret constatăm că majoritatea firmelor din oraș și-au sistat sau și-au redus foarte mult activitatea. Evident, această situație aduce o diminuare semnificativă a veniturilor la bugetul local“, a declarat primarul Gheorghe Roman, în cadrul unei video-conferințe de presă.

Primarul Gheorghe Roman a atras atenția că toate localitățile se confruntă cu probleme legate de bugetul local, iar unele dintre ele au luat deja măsuri privind reducerea salariilor sau trimiterea angajaților în șomaj tehnic. „Acest lucru se va întâmpla și la Mediaș. Sunt în discuție cu Direcția Economică, Direcția Juridică și cu Sindicatul, pentru a găsi soluții eficiente, dar și legale. La începutul săptămânii viitoare, voi convoca în regim de urgență o ședință extraordinară a Consiliului Local, unde le voi cere consilierilor să hotărască asupra măsurilor ce se impun a fi luate pentru diminuarea fondului de salarii la nivelul administrației locale“, a declarat primarul municipiului Mediaș.

În urma unei prime rectificări de buget, în luna martie sume importante din bugetul municipalității Mediaș au fost redirecționate către Spitalul Municipal Mediaș, Direcția de Asistență Socială și Serviciul pentru Situații de Urgență.

    Trimite prin e-mail