joi, 2 aprilie 2020

Publicat la 4/02/2020 12:06:00 p.m. de Anonim

Biserica din Alma Vii va fi restaurată


Autoritățile americane finanțează un proiect al Fundației Mihai Eminescu Trust pentru reabilitarea bisericii fortificate din satul Alma Vii, comuna Moșna.Ștefana BABA

Proiectul „REVEAL Alma Vii” prevede restaurarea și reconversia funcțională a lăcașului de cult. El beneficiază de o finanțare de 500.000 de dolari, câștigată în urma unui concurs desfășurat anual la nivel mondial prin Fondul Ambasadorial pentru Conservarea Obiectivelor Culturale (AFCP) al Departamentului de Stat al SUA.

Abandonată de 20 de ani

„Restaurarea şi refuncționalizarea bisericii evangelice din Alma Vii, care face parte din categoria monumentelor istorice de categorie A, este crucială pentru păstrarea integrității ansamblului de fortificații. Sunt imperios necesare intervenții immediate, având în vedere că biserica nu a fost folosită sau îngrijită corespunzător de mai bine de 20 de ani”, arată responsabilii proiectului.
Desfășurarea lucrărilor se va întinde pe o perioadă de 27 de luni. Proiectul propune și diferite acțiuni care să promoveze biserica în scopuri culturale, educative și turistice.
„Acest proiect face parte din conceptul «Satul de sine stătător» dezvoltat de Mihai Eminescu Trust. Scopul acestuia este de a revitaliza comunităţile locale prin implicarea oamenilor şi de a îmbunătăţi calitatea vieţii localnicilor prin valorizarea responsabilă a patrimoniului cultural şi natural”, spun cei de la MET.
    Trimite prin e-mail