joi, 2 aprilie 2020

Publicat la 4/02/2020 12:19:00 p.m. de Anonim

Bătălia continuă! Primăria Mediaș a luat noi măsuri de prevenire și combatere a infecției cu noul coronavirus


Angajații Direcției de Asistență Socială, alături de voluntari, ajută vârstnicii peste 65 ani. Aceștia au la dispoziție o linie telefonică gratuită. Medicii de familie au primit măști de protecție și mănuși de unică folosință. În același timp, continuă programul de dezinfecție la nivel local. Se intervine pe străzile intens circulate, în locurile publice, în piață, în stațiile de autobuz, dar și în mijloacele de transport în comun.


Alex PÎNTEA

63 de persoane cu vârsta peste 65 ani din Mediaș și satul aparținător Ighișu Nou au cerut sprijinul municipalității. Pentru aceștia, echipe mobile formate din angajații Direcției de Asistență Socială și 33 de voluntari fac cumpărături zilnic. Totodată, angajații Direcției de Asistență Socială, alături de voluntarii Crucii Roșii Mediaș, oferă hrană caldă medieșenilor reveniți din străinătate care sunt izolați la domiciliu și au anunțat că au nevoie de sprijin.

Informare și sprijin

Primăria Mediaș a creat o linie telefonică gratuită, 0800-800602, care poate fi apelată de către orice persoană cu vârsta de peste 65 de ani care are nevoie de ajutor. Pentru toți medieșenii, la fiecare scară de bloc vor fi afișate informații de interes general valabile în această perioadă.

Măști și mănuși

Medicii de familie au primit echipamente de protecție. „Criza de măști de protecție, de combinezoane și de mănuși de unică folosință nu îmi este deloc străină. Chiar dinainte să îmi fie semnalată în mediul online, cunoșteam situația cu care se confruntă și medicii de familie. Spre deosebire de alte localități, medicii de familie din Mediaș nu sunt organizați într-o asociație, fapt care face ca dialogul cu aceștia să se desfășoare mai greu. Chiar și în acest context, cei 32 de medici de familie de pe raza municipiului Mediaș si a satului aparținător Ighișul Nou au fost contactați, luni, pentru a se stabili ora la care urmează să li se livreze cele 3.200 de măști de protecție și tot atâtea perechi de mănuși de unică folosință“, a precizat primarul Gheorghe Roman. 



Ignoră regulile

În zone precum Tineretului, Ciocârliei, Luncii sau Angărul de Sus, locuitorii nu respectă măsurile de prevenire. „Observ cu bucurie faptul că o mare parte dintre dvs. ați dovedit că înțelegeți măsurile și regulile de izolare care ne sunt impuse tuturor pentru binele nostru. Este o dovadă clară că suntem o comunitate unită și sunt tot mai optimist că, astfel,  vom trece cu bine peste această perioadă dificilă. Totuși, nu pot să nu observ că sunt zone din oraș precum străzile Tineretului, Ciocârliei, Luncii sau Angărul de Sus, unde unii nu au înțeles că sunt obligați să respecte măsurile pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus luate la nivel central și, implicit, la nivelul orașului nostru. Pe toți aceștia vreau să îi avertizez că am cerut organelor de ordine să ia toate măsurile legale ce se impun împotriva celor care nu respectă regulile de izolare“, a  subliniat Roman.

GHEORGHE ROMAN | primar: „Le mulțumesc celor 33 de voluntari care ni s-au alăturat în sprijinul oferit persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani. De asemenea, apreciem implicarea și raspunsul prompt al celor de la Crucea Roșie din Mediaș. În plus, colegii mei de la DAS împreună cu voluntarii de la Crucea Roșie oferă hrană caldă medieșenilor care s-au întors din străinătate, sunt  izolați la domiciliu și au declarat că au nevoie de sprijin.”


    Trimite prin e-mail