luni, 30 martie 2020

Publicat la 3/30/2020 03:07:00 p.m. de

Primarul Gheorghe Roman: „Spitalul Municipal Mediaș a primit o sponsorizare de 1,5 milioane de lei“


Spitalul Municipal Mediaș a primit o sponsorizare de 1,5 milioane de lei din partea Romgaz SA. 3.200 de măști de protecție și tot atâtea perechi de mănuși de unică folosință, pentru medici de familie de pe raza municipiului și a satului aparținător Ighișul Nou. Cele mai recente acțiuni ale Primăriei Mediaș, dezvăluite de Gheorghe Roman, în conferință de presă.


Primarul Gheorghe Roman a susținut astăzi o nouă conferință de presă online în care a prezentat ultimele măsuri luate de municipalitate pentru a asigura buna funcționare a Mediașului.

„Trebuie să știți că atenția mea și a colegilor mei se îndreaptă permanent spre rezolvarea cât mai rapidă și eficientă a tuturor problemelor care apar în Mediaș.

Vă informez că, în urma discuțiilor pe care le-am avut cu conducerea Societății Romgaz, cu domnul director general Adrian Volintiru și ca urmare a bunei colaborări dintre Romgaz și Primăria Mediaș, Spitalul Municipal Mediaș a primit o sponsorizare de 1,5 milioane de lei. Le mulțumesc, în numele tuturor medieșenilor, pentru susținerea comunității noastre, în această perioadă grea pentru noi toți. Conform contractului, acești bani au ca destinație dotarea secției de Terapie Intensivă cu aparatură specifică. Astfel, se vor achiziționa ventilatoare mecanice de respirat, defibrilatoare, paturi multifuncționale pentru Secția de Terapie Intensivă și aparate pentru monitorizarea funcțiilor vitale.  

Așa cum am declarat, cunosc situațiile critice cu care se confruntă Mediașul și fac demersuri susținute pentru a găsi rapid cele mai bune soluții. Fac apel și la înțelegerea dumneavoastră! Orice situație care este critică la nivel național, evident nu poate fi rezolvată extrem de rapid nici la nivel local. Asta nu înseamnă că noi, aici, la Mediaș, nu facem tot ce ne stă în putință, pentru a rezolva problemele apărute.

Criza de măști de protecție, de combinezoane și de mănuși de protecție nu-mi este deloc străină. Chiar dinainte să-mi fie semnalată în mediul online, cunoșteam situația cu care se confruntă și medicii de familie. Spre deosebire de medicii din alte localități, medicii de familie din Mediaș nu sunt organizați într-o asociație, ceea ce face ca dialogul cu aceștia să se desfășoare mai greu. Chiar și-n acest context, astăzi, 32 de medici de familie de pe raza Municipiului Mediaș și a satului aparținător Ighișul Nou au fost contactați pentru a se stabili ora la care urmează se se livreze cele 3.200 de măști de protecție și tot atâtea perechi de mănuși de unică folosință.

Cunosc și susțin campania care se desfășoară la nivel local „Un oraș pentru un spital!“ și care își propune să folosească banii primiți din donații pentru achiziția echipamentelor necesare Spitalului Municipal Mediaș. Orice ajutor primit în această perioadă este evident binevenit.

Le mulțumesc pe această cale tuturor medieșenilor care au înțeles gravitatea situației cu care ne confruntăm și care se implică social. Consider că fiecare medieșean poate susține comunitatea noastră și se poate implica activ în prevenirea și combaterea noului coronavirus. Fie că v-ați înscris ca voluntari, fie că donați sume de bani pentru spital, fie că să aveți grijă ca persoanele în vârstă din familia dumneavoastră să se expună cât mai puțin în aceste zile, fie pur și simplu că ați decis ca dumneavoastră și familia dumneavoastră să stați în casă și să respectați regulile de izolare, oricare dintre aceste acțiuni este binevenită și dovedește gradul de maturitate și de responsabilitate socială de care noi, medieșenii, suntem capabili“, a declarat, astăzi, primarul Gheorghe Roman.
    Trimite prin e-mail