miercuri, 25 martie 2020

Publicat la 3/25/2020 01:51:00 p.m. de

Primarul Gheorghe Roman: „Am dat o decizie pentru interzicerea staționării în parcuri, locuri de joacă, spații de recreere și terenuri de sport aflate în aer liber sau în incintă“


Primarul Gheorghe Roman a făcut noi declarații publice privind măsurile luate de municipalitate în contextul stării de urgență decretate pe întreg teritoriul României și a recentei Ordonanțe Militare nr. 3. „Intuind măsurile care au fost luate prin Ordonanța Militară nr. 3, am modificat deja graficul de transport în comun a operatorului SC Meditur, acesta fiind afișat în stațiile de autobuz; întocmim o bază de date cu medieșenii care s-au oferit să ne ajute ca voluntari; la fiecare scară de bloc vor fi afișate informații de interes general, valabile în această perioadă“, sunt câteva din acțiunile anunțate de către primar.




- Gestionarea situației celor izolați la domiciliu, a medieșenilor care s-au întors din străinătate în această perioadă. Prin Direcția de Asistență Socială am luat numeroase măsuri pentru a avea o evidență cât mai precisă a acestora, dar și de a răspunde prompt nevoilor lor. În acest sens, le cer tuturor celor care s-au întors recent din străinătate să rămână în izolare la domiciliu și să sune, în caz de nevoie, la Direcția de Asistență Socială.

- Am apelat la toate unitățile de cazare de pe raza Municipiului Mediaș și am solicitat, conform HG 201 din 18.03.2020, punerea la dispoziție a unor spații de locuit pentru persoanele care au nevoie de cazare pe perioada izolării. Vreau să le mulțumesc celor care ne sprijină în acest demers. În același timp, constat cu tristețe că există societăți care preferă să renoveze și practic să ne întoarcă spatele, hotărând să nu sprijine comunitatea medieșeană în aceste clipe grele.

- Acțiuni de informare și sprijin a persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani, care nu au susținători legali sau o altă formă de ajutor. Am demarat o acțiune de informare a cetățenilor. Astfel, la fiecare scară de bloc vor fi afișate informații de interes general, valabile în această perioadă

- Întocmim o bază de date cu medieșenii care s-au oferit să ne ajute ca voluntari

- Am creat un telefon verde care poate fi apelat gratuit de orice persoană cu vârsta de peste 65 de ani, care are nevoie de ajutor.

- Vă fac cunoscut faptul că, respectând legislația în vigoare, am dat o decizie pentru interzicerea staționării în parcuri, locuri de joacă, spații de recreere  și terenuri de sport aflate în aer liber sau în incintă.

- Am transmis o adresă către administrația pieței, prin care am solicitat luarea tuturor măsurilor necesare pentru a respecta distanța socială de minim 1,5 metri dintre comercianți, producători agricoli și cumpărători.  

- Intuind măsurile care au fost luate prin Ordonanța Militară nr. 3, am modificat deja graficul de transport în comun a operatorului SC Meditur, acesta fiind afișat în stațiile de autobuz.

- Vă informez că, în acest moment, Spitalul Municipal Mediaș este desemnat de Ministerul Sănătății și de DSP ca fiind spital suport pentru pacienții non-coronavirus. Cazurile de coronavirus vor fi preluate de Spitalul Județean Sibiu. Consultațiile din ambulatoriu au fost suspendate pentru 14 zile, conform ordinului secretarului de stat Raed Arafat.

- Aceste măsuri sunt luate nu pentru a îngrădi drepturile democratice ale cetățenilor, ci pentru protejarea noastră, a tuturor, pentru revenirea în cât mai scurt timp la starea de normalitate, așa cum o cunoaștem noi.

    Trimite prin e-mail