miercuri, 25 martie 2020

Publicat la 3/25/2020 04:51:00 p.m. de Anonim

Nicolae Neagu (PNL): A fi solidar înseamnă a fi solitarÎncercările prin care trecem cu toții le putem depăși cu bine, dacă vom fi mult mai responsabili, disciplinați și corecți, este de părere deputatul liberal Nicolae Neagu.
“Astăzi, cu atât mai mult, a fi solidar înseamnă a fi solitar!
Statul în casă, în izolare, distanțarea socială, restrângerea deplasărilor la strictul necesar respectând întocmai deciziile din Ordonanța Militară Nr. 3, oricât este de greu, trebuie privite și înțelese ca singura măsură, atât pentru protecția personală și a celor dragi, din jurul nostru, cât și pentru a permite oamenilor din sistemul de sănătate și asistență medicală să-și facă bine și în siguranță treaba.
Președintele Klaus Iohannis, Guvernul Orban, Banca Națională a României, instituții ale administrației centrale și locale au intervenit și vor interveni pentru a asigura finanțarea necesară, începând cu sistemul de sănătate și ordine publică, pentru controlul și reducerea la minimum posibil a efectelor pandemiei și pentru păstrarea încrederii firmelor și salariaților în economia națională.
În etapa viitoare, prin achizițiile făcute, vor putea fi testați cei care astăzi, din nefericire, se află în izolare sau carantină și vor urma tratamentul, cu sau fără spitalizare, dacă va fi cazul.
Angajații și angajatorii pot beneficia de sprijinul acordat în această teribilă situație, plățile taxelor și impozitelor fiind amânate.
Cu certitudine, prin măsura luată de BNR și OUG pe care o va da Guvernul, vor putea fi amânate și creditele persoanelor fizice și juridice datorate băncilor comerciale!
Vor urma, cu siguranță, și alte pachete financiar-economice pentru sprijinirea economiilor personale, ale firmelor și, normal, a economiei naționale.
Din păcate, România nu dispune de resursele Americii sau ale statelor europene foarte puternice precum Germania, Anglia, Franța, Italia sau Spania!
De aceea și cu atât mai mult, înțelegând și acționând în sensul renunțării la o parte din confortul zilei de astăzi, ne vom bucura sănătoși în zilele ce vor veni.
Și să nu uităm credința noastră!
Astăzi, poate mai mult ca altădată, cei care putem și credem, să ne rugăm Bunului Dumnezeu și Maicii Domnului nostru Isus Hristos să ne ocrotească pe noi, românii, și România!”, transmite parlamentarul sibian, într-un comunicat de presă.
    Trimite prin e-mail