duminică, 29 martie 2020

Publicat la 3/29/2020 09:42:00 a.m. de Anonim

Măsuri serioase la Șeica Mare: Primăria și voluntarii au dezinfectat străzile din toată comuna | VIDEO și FOTO


Străzile din Șeica Mare și satele aparținătoare au fost dezinfectate, în această săptămână, pentru a preveni răspândirea coronavirusului.

La aceste acțiuni au participat: primarul, viceprimarul, personal din cadrul Primăriei și voluntari ai Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Șeica Mare.


"Când își dau mâna și pun umărul Primăria și producătorii agricoli locali, împreună trecem și peste asta. Vineri, 27 martie, am intervenit pentru dezinfecție în localitățile Șeica Mare, Calvaser, Boarta și Buia. Acțiunile au continuat și sâmbătă, 28 martie, în localitățile Ștenea și Petiș, după ora 18.00, în aceleași condiții. Soluția folosită a fost preparată sub îndrumarea Direcției de Sănătate Publică Sibiu.
Dorim să mulțumim conducerii și personalului din cadrul SC Pharmaplant SRL (punct de lucru - Boarta) și voluntarilor SVSU pentru sprijin! Mulțumiri tinerilor voluntari care au participat și celor care ne-au transmis telefonic și verbal mesaje de susținere și dorința de a se implica în acțiunile viitoare.
Multă sănătate tuturor! Doamne ajută!", transmite primarul Nicolae Șușa.


În plus, edilul îi îndeamnă pe toți localnicii să stea acasă pe durata pandemiei și să evite toate deplasările care nu reprezintă urgențe.

Administrație online
Tot ca măsură de prevenire, Primăria Șeica Mare a amânat termenul de plată a obligațiilor fiscal-bugetare pentru anul 2020, stabilit inițial pentru data de 31 martie. Astfel, contribuabilii își vor putea achita impozitele și taxele locale până pe 30 iunie inclusiv, fără penalități și cu acordarea bonificației pentru plata integrală.
"Pentru binele întregii comunități, alegeți să nu vă deplasați la sediul nostru! Primim solicitări online la adresa de e-mail primariaseicamare@yahoo.com sau la telefon 0269.853.113", mai spune Nicolae Șușa.

Solicitare de sprijin
Primăria dorește să vină și în sprijinul persoanelor vârstnice, pentru ca acestea să aibă toate necesitățile asigurate și nu fie nevoite să își părăsească gospodăriile în perioada pandemiei de coronavirus: "Potrivit art. 8 din Ordonanța Militară nr. 2 din 2020, autoritățile administrației publice locale au obligația de a identifica și a ține evidența persoanelor în vârstă de peste 65 de ani, fără susținători sau altă formă de ajutor, în scopul asigurării sprijinului acestora în vederea minimalizării expunerii în afara locuințelor. Din dorința de a sprijini persoanele vulnerabile din comunitatea noastră, vă solicităm ajutorul și vă rugăm să ne comunicați, în măsura în care cunoașteți, date ale persoanelor în vârstă de peste 65 de ani, fără susținători sau altă formă de ajutor, din comuna Șeica Mare. Această măsură de identificare este necesară în vederea alcătuirii unui centralizator pe baza căruia se va stabili gradul de nevoi al acestor categorii de locuitori. Persoană de contact: primar Nicolae Șușa, telefon 0722.338.655"
    Trimite prin e-mail