marți, 31 martie 2020

Publicat la 3/31/2020 01:57:00 p.m. de

Aparatul de testare donat SCJU Sibiu a intrat în probe. Bani pentru un al doilea aparat, de la Ministerul Sănătății


Aparatul de testare PCR donat spitalului judeţean de firma Con-A a intrat în sfârșit în teste, după ce au fost achiziționate materialele necesare intrării în funcţiune. Cel mai probabil, în câteva zile vor fi testați primii pacienți la Sibiu. În curând, la spital va ajunge și un al doilea aparat, în urma unui contract semnat de Consiliul Județean Sibiu cu Ministerul Sănătății.


„Vă facem cunoscută o altă veste bună în lupta cu noul coronavirus. Consiliul Judeţean Sibiu a semnat ieri (luni - n.r.) contractul cu Ministerul Sănătăţii pentru un al doilea aparat automat de testare în timp real PCR. Valoarea fondurilor puse la dispoziţie prin transfer de la Ministerul Sănătăţii este de 216.000 lei, iar Consiliul Judeţean Sibiu va asigura o cofinanţare de 10% pentru realizarea achiziţiei. Spitalul Judeţean Sibiu va demara achiziţia în cel mai scurt timp“, arată președintele CJ, Daniela Cîmpean, într-un comunicat de presă.



Testarea în timp real la Sibiu este de importanţă majoră pentru a putea scurta timpii necesari în depistarea cazurilor de infecţii şi în prevenirea răspândirii virusului. „Realmente va salva vieţi. Mulţumesc tuturor celor care fac eforturi pentru asta în această perioadă grea“, declară Daniela Câmpean.
Directorul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, Cornel Benchea, spune că azi şi mâine au loc probele aparatului de testare donat de Con-A, iar în paralel continuă instruirea personalului.

    Trimite prin e-mail