vineri, 7 februarie 2020

Publicat la 2/07/2020 02:40:00 p.m. de Anonim

Semafor la Lidl



Instalația de semaforizare așteaptă avizul de la Electrica.


Alex PÎNTEA

Trecerea de pietoni de pe Șoseaua Sibiului, din zona supermarketului Lidl, a fost semaforizată. De la începutul acestei săptămâni, a început montarea semafoarelor, al căror scop este de a preveni accidentele rutiere în această zonă. Instalația va fi pusă în funcțiune în momentul în care va fi obținut avizul necesar din partea societății Electrica. 

Investiție necesară

Montarea semaforului de lângă Lidl a început luni. Este vorba despre un semafor cu buton, care va putea fi acționat de către persoanele care vor dori să traverseze Șoseaua Sibiului. Municipalitatea așteaptă în prezent avizul necesar din partea distribuitorului de electricitate pentru a putea pune semaforul în funcțiune. „În aceste zile, le-am cerut colegilor mei să monteze pe Șoseaua Sibiului, în zona magazinului Lidl, un semafor și îmi doresc ca acesta să limiteze accidentele care sunt în zonă. Vreau să se știe că administrația locală a fost, este și va fi mereu disponibilă la solicitările și recomandările medieșenilor, dar în același timp aș vrea să le cer conducătorilor auto să respecte legislația și să nu uite că în interiorul orașului avem voie să circulăm cu 50 de kilometri/oră și suntem obligați să respectăm semnele de circulație”, a declarat primarul Gheorghe Roman.

Multe accidente

Cel mai recent accident pe trecerea de pietoni din zona supermarketului Lidl s-a petrecut în data de 17 ianuarie. O fetiță în vârstă de 11 ani a fost lovită de un autoturism, în timp ce traversa pe trecerea de pietoni de pe Șoseaua Sibiului. Persoana aflată la volan și-a continuat deplasarea fără să oprească. Aceasta a fost identificată după patru zile, fiind vorba de un medieșean în  vârstă de 65 ani. În luna octombrie a anului trecut, pe aceeași trecere de pietoni, a avut loc un accident mortal. Un bărbat în vârstă de 79 ani, din municipiul Mediaș, angajat regulamentar în traversarea carosabilului, a fost zdrobit de un TIR.
    Trimite prin e-mail