vineri, 7 februarie 2020

Publicat la 2/07/2020 02:34:00 p.m. de Anonim

Județul Sibiu are buget pe 2020. Fără votul PSD

Consiliul Județean Sibiu a aprobat bugetul pentru anul 2020. Suma ce va fi cheltuită în acest an se ridică la 517,5 milioane de lei, din care două treimi pentru dezvoltare și o treime pentru funcționare. Veniturile totale ale județului sunt de 461 milioane lei, diferența urmând să fie acoperită din excedentul bugetar al anilor trecuți.

Ședința de ieri după-amiază a fost marcată de disputele dintre reprezentanții PNL și PSD, ca o prelungire a ceea ce s-a întâmplat, miercuri, în Parlament. Până la urmă, bugetul a fost adoptat de aleșii PNL și FDGR, în timp ce grupul PSD s-a abținut de la vot.
Priorități: drumurile și infrastructura medicală
63,6 % din bugetul pe 2020 este alocat dezvoltării, cei mai mulți bani mergând pe transporturi. Sănătatea, cu 30,94 %, este pe locul doi, cu investiții previzionate în infrastructură și aparatură spitalicească.
„Prioritatea în elaborarea bugetului județului au fost drumurile, pentru că în toate discuțiile pe care le-am avut cu angajatorii din județul Sibiu, cu persoane publice și autorități care ne-au vizitat, toată lumea pune accent pe infrastructura de transport. Și atunci ne-am alocat atenția necesară pentru a rezolva această problemă”, a explicat, într-o conferință de presă, la finalul ședinței, președintele liberal al Consiliului Județean, Daniela Cîmpean.
Argumentele PSD
Social-democrații din Consiliul Județean au refuzat să voteze proiectul de buget, despre care au afirmat că a fost încropit „pe genunchi“ și nu a fost discutat în prealabil cu liderii de grup. „Nu a existat niciun fel de consultare cu grupul consilierilor județeni ai PSD, pentru a fi identificate nevoile reale ale tuturor unităților administrative-teritoriale din județ. Principalul motiv pentru care am votat împotriva acestui proiect de buget este acela că, în urma analizei făcute asupra bugetului de investiții pentru întreținere și reparații drumuri județene în perioada 2016-2020, se vede clar că banii nu au fost alocați pe criterii ce vizează traficul de pe respectivele drumuri sau potențialul de dezvoltare economică a anumitor zone, ci pe criterii politice”, motivează Cătălin Stanciu, liderul de grup al consilierilor județeni PSD. (C.P.)
    Trimite prin e-mail