vineri, 17 ianuarie 2020

Publicat la 1/17/2020 11:34:00 a.m. de Anonim

Daniela Cîmpean, în Comitetul European al Regiunilor

Daniela Cîmpean, președintele Consiliului Județean Sibiu, va reprezenta în perioada 2020-2025 județul Sibiu, în calitate de membru cu drepturi depline al Delegației României la Comitetul European al Regiunilor (CoR).

În acest mandat, Cîmpean va face parte din două comisii: Comisia pentru politică economică (ECON), care va dezbate proiecte ce țin de industrie, IMM-uri, piață internă, comerț internațional, achiziții publice și concurență, și Comisia pentru Resurse Naturale (NAT), unde se dezbat proiecte ce țin de sănătate publică, politica agricolă comună (PAC) și dezvoltare rurală, turism, protecția consumatorului sau silvicultură.
Apel la implicare 
„Statutul de membră a Comitetului European al Regiunilor îmi oferă ocazia de a urmări ca actele normative pe care le dezbatem acolo să fie și în conformitate cu interesele cetățenilor județului Sibiu, iar politicile pe care le implementăm la nivel județean prin strategiile noastre să fie în deplin acord cu normele europene și cu valorile Uniunii Europene. Vă invit, dragi sibieni, să îmi transmiteți întrebările voastre și propunerile pentru comisiile din care fac parte, pe site-ul Consiliului Județean Sibiu, la secțiunea Sibiul Împreună – Scrie președintelui. Comitetul Regiunilor nu este doar pentru cei care fac parte din delegațiile naționale. Comitetul Regiunilor este pentru voi, pentru toți. Asociații, ONG-uri, cadre universitare sau simpli cetățeni pot participa la consultări, dezbateri și sondaje ale CoR. Putem lucra împreună, alături de toți reprezentanții statelor membre, prin schimburi de bune practici și cooperare în domenii care ne interesează pe toți, pentru dezvoltare, performanță și eficiență”, a declarat Daniela Cîmpean.
La nivel înalt 
CoR este organismul  UE care este consultat de Parlamentul European, Comisia Europeană și Consiliul UE în procesul legislativ care are impact direct asupra regiunilor și orașelor din statele membre ale Uniunii Europene. În calitate de membru, președintele CJ Sibiu va avea ocazia de a dezbate, alături de ceilalți membri din statele UE, acte normative care pot avea impact asupra județului, dar și a comunității din Sibiu.
    Trimite prin e-mail