joi, 5 decembrie 2019

Publicat la 12/05/2019 04:40:00 p.m. de Anonim

Vandali prinși cu ajutorul camerelor de supraveghere


Distrugerea obiectelor de mobilier urban și murdărirea domeniului public rămân o problemă la Mediaș.


Alex PÎNTEA

Șapte tineri au fost sancționați pentru acte de vandalism și murdărirea domeniului public. Aceștia au fost identificați de polițiștii locali datorită imaginilor surprinse de camerele video de supraveghere. Oamenii legii le-au dat amenzi cuprinse între 200 și 1.500 lei. 

Cu ajutorul camerelor

Murdărirea domeniului public cu semințe și alte resturi, dar și distrugerea băncilor, semnelor de circulație sau a altor obiecte de pe domeniul public rămân o constantă la Mediaș. În ultima perioadă, Poliția Locală a identificat și sancționat șapte tineri, autori ai acestui gen de fapte. „După o scurtă perioadă de timp de la reamenajarea unor  locuri de joacă pentru copii, de către Primăria municipiului Mediaș, prin serviciile publice de specialitate, au apărut și persoane care apreciază  mai puțin ceea ce s-a realizat. Astfel, au fost descoperite și identificate cu ajutorul camerelor video de supraveghere instalate în fiecare locație, persoane care murdăresc domeniul public, aruncă resturi de semințe sau alte ambalaje pe jos sau care au deteriorat și distrus mobilierul instalat pe domeniul public“, a explicat Ilarie Sideriaș, directorul executiv al Poliției Locale Mediaș. 


Bilanțul faptelor

Zilele trecute, doi elevi ai Școlii Gimnaziale nr. 7 din cartierul Gura-Câmpului au fost amendați pentru murdărirea domeniului public cu resturi de semințe în zona parcului de joacă de pe strada Sinaia. De asemenea, au fost identificați și sancționați doi tineri din comuna Moșna, în vârstă de 17 și respectiv 20 de ani, care au distrus mai multe bănci în parcul de joacă de pe strada Constantin Brâncoveanu. Într-un alt caz, un tânăr de 18 ani a fost sancționat după ce deteriorat mai multe indicatoare rutiere în zona centrală a orașului. „Fiecare dintre persoanele identificate cu ajutorul camerelor video instalate pe domeniul public a fost sancționată contravențional cu amenzi de până la 1.500 lei. Menționăm faptul că vom avea în atenție toate zonele, iar acolo unde sunt instalate camere video de supraveghere, vom putea identifica cu ușurință persoanele care încalcă prevederile legale în vigoare”, mai spune Ilarie Sideriaș.
    Trimite prin e-mail