vineri, 13 decembrie 2019

Publicat la 12/13/2019 04:08:00 p.m. de Anonim

Brazi pentru toate buzunarele



Primii brazi de Crăciun au apărut la Mediaş.

În imediata apropiere a halelor pieței agroalimentare, se găsesc brazi românești cu prețuri cuprinse între 100 și 200 lei, iar pe platoul Welter, un comerciant vinde brazi aduși din Danemarca, al căror preț pornește tot de la 100 lei. Brăduții tradiționali au ajuns în zona centrală a orașului la începutul acestei săptămâni.
În vecinătatea pieței, un comerciant a adus brazi românești. Medieșenii se interesează de prețuri, însă până acum s-au vândut foarte puțini. „Am venit cu brazi din pădurile românești. Sunt brazi de plantație, cărora le-au trebuit 6-7 ani pentru creștere. Am luat mai puțini față de anul trecut, să vedem cum merg. Deocamdată, am vândut doar doi brăduți. Prețul începe cam de la 100 lei, depinde cum arată, ce înălțime are, ce calitate. Cei de clasa A sunt mai scumpi, dar mai frumoși”, spune comerciantul.
Brazii „danezi” de pe platoul Welter pot ajunge până la 250 lei. Nici aici clienții nu se înghesuie deocamdată. „Caut un brad natural, nu iau artificial. E prima tură ce o dau, acum mă uit, dar nu sunt cu mașina și nu îl cumpăr acum. Maxim 150 lei sunt dispus să dau pe brad”, ne-a mărturisit unul dintre medieșenii care au venit în piața de brazi. (A.P.)
    Trimite prin e-mail