sâmbătă, 9 noiembrie 2019

Publicat la 11/09/2019 12:08:00 a.m. de Redacţie

Proiect finalizat


Complexul de Servicii de Integrare Socio-Profesională și-a deschis oficial porțile la fosta unitate militară de aviație. Proiectul finanțat de Fundațiile Velux din Danemarca are ca obiectiv crearea de  șanse pentru o viață normală, independentă, pentru tineri de până la 25 de ani, expuși excluziunii.

Alex PÎNTEA

Grupul țintă a fost format din 200 de tineri din baza de date a Direcției de Asistență Socială, dar și o parte din beneficiarii centrului de zi al Asociației Phoenix-Speranța. Partenerii proiectului au fost Primăria Mediaș, prin Direcția de Asistență Socială și Habitat for Humanity România.
Complexul de Servicii de Integrare Socio-Profesională a fost inaugurat luni după-amiază la Mediaș. Proiectul social a fost finanțat de către Fundațiile Velux din Danemarca cu aproximativ 1 milion de euro, iar implementarea a fost asigurată de Asociația Phoenix-Speranța. „Sunt chiar fericită pentru că au fost momente în cursul acestui proiect în care m-am temut că nu o să ajungem la final. Au fost multe complicații, deci o naștere dificilă, dar se pare că vom lucra bine. Avem planuri de organizare a acestui nou serviciu care ne asigură o funcționalitate din ce în ce mai bună. Asociația probabil că va trebui să își întărească rândurile, deci pentru noi este un bun prilej de a ne relansa în comunitate, cu atât mai mult cu cât suntem și membrii fondatori în grupul de acțiune locală, cu care vom derula în anii care urmează proiect deosebit de frumoase” spune Maria Stănescu, directorul Asociației Phoenix-Speranța.



Parteneri de încredere

Cofinanțarea proiectului în valoare de circa 200.000 de euro a fost asigurată de Consiliul Local, iar Primăria Mediaș a pus la dispoziție o clădire în vederea reabilitarii și un teren în vederea construcției locuințelor sociale. „S-a pus punct final unui proiect frumos, unei colaborări frumoase între Primăria municipiului Mediaș și Asociația Phoenix Speranța. Sigur că au fost unele greutăți pe parcursul derulării acestui proiect, dar până la urmă, așa cum se poate observa, el a fost finalizat. Pe această cale îi felicit pe colegii mei din administrația locală, pe toți cei care au pus umărul pentru ca astăzi să putem să spunem că acele persoane care au nevoie de ajutorul nostru, pot să beneficieze de acest centru”, a explicat primarul Gheorghe Roman.

Obiective clare

Complexul de Servicii de Integrare Socio-Profesională are ca obiectiv crearea de  șanse pentru o viață normală, independentă pentru tineri de până la 25 de ani, expuși excluziunii din cauza vulnerabilității create de lipsa școlarizării, sărăcie extremă,  etnie,  dizabilitate sau familie monoparentală. Proiectul  a constat  în aplicarea unui model de intervenție socială care conjugă eficient asistența sociala guvernamentală cu experiența inovatoare neguvernamentală, într-un parteneriat public-privat.
    Trimite prin e-mail